konačni poredak

Hrvatskim rukometašima ovo se na velikim natjecanjima nije dogodilo punih 20 godina; zauzeli su osmo mjesto, ali to nije sve!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 27.01.2022 09:46
  • Objavljeno 27.01.2022 u 09:46
Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija odigrala neriješeno protiv Nizozemske, u posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu, službeno je osvojila osmo mjesto

Problemi s koronavirusom među igračima i ozljedama napravili su puno problema izborniku Hrvoju Horvatu. Na koncu je hrvatska rukometna reprezentacija osvojila osmo mjesto što je najslabiji plasman Kauboja od 2002. godine (tada je Hrvatska bila posljednja 16!). Dakle, ovako loš rezultat hrvatski rukometaši nisu doživjeli punih 20 godina!

Minimalan plan bio je zauzeti peto mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, ali na kraju se sve zakompliciralo.

Kao što je poznato nakon dramatičnog raspleta u polufinale su se plasirali Danska i Francuska dok će Island s Norveškom odlučivati o direktnom putniku na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Ono po čemu je ovo Europsko prvenstvo posebno i vjerojatno će se teško ponoviti jest činjenica kako je hrvatski izbornik u Mađarsku tijekom dva tjedna pozvao ukupno igrača za više od dvije postave uz dodatak kako najbolji hrvatski igrač i kapetan Domagoj Duvnjak nije igrao niti sekunde zbog jakih bolova u leđima koji su posljedica Covida.

Na koncu ispada kako je Hrvatska ostvarila najlošiji hrvatski od 2002. godine. Dodajmo tome kako od 2001. godine (SP – 9. mjesto) i 2002. godine (EP – 16.mjesto) Hrvatska nikada na dva velika natjecanja u nizu nije bila izvan kruga pet najboljih reprezentacija.

  • +41
Hrvatska - Island, rukometni Euro, 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal