tHALASSOTHERAPIA

Hrvatski plivački savez dogovorio važnu suradnju: Nadam se da ćemo pomaknuti granice rezultata naših sportaša

29.01.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Hrvatski plivački savez potpisao je ugovor o suradnji s Thalassotherapijom u Opatiji, klinikom za medicinsku rehabilitaciju koja ima i specijalizirani odjel za sportsku medicinu i sportsku dijagnostiku

Osim glavne tajnice HPS-a Ivane Jerković, koordinatorice reprezentacije HPS-a Marije Pamuković, dr. Zrinke Rusan i Dajane Zoretić, članice Stručno programske komisije HPS-a i Dejana Gvojića, fizioterapeuta Saveza, na potpisivanju ugovora sudjelovao je i dio plivačke reprezentacije HPS-a - Jana Pavalić, Ana Blažević, Meri Mataja i Jere Hribar, kao prvi dio tima koji je prošao kliničku dijagnostiku opatijske Thalassotherapije.

Ovom suradnjom Hrvatski plivački savez osigurat će najbolje tretmane reprezentativcima, s obzirom na to da je odjel sportske medicine i sportske dijagnostike klinike Thalassotherapije Opatija posebno posvećen unapređivanju potencijala i mogućnosti sportaša, a ujedno će im osigurati najbolju moguću zdravstvenu skrb i pružiti još jedan važan segment za ostvarivanje što boljih rezultata.

Plivače će voditi tim liječnika: specijalizant kardiologije dr. Danijel Premuš, olimpijac i vaterpolist, kardiolozi dr. Viktor Ivaniš i doc. dr. sc. Dijana Travica Samsa, nutricionistica Vanja Đurica i magistra kineziologije Kristina Skroče, doktorandica na biomedicini u Veroni, zadužena za sportsku dijagnostiku te voditeljica laboratorija za sportsku dijagnostiku na Kineziološkom fakultetu u Veroni, kroz čije su ruke prošli najbolji talijanski i europski sportaši.

'Sportski pregledi i sportska dijagnostika u današnje vrijeme neizostavan su dio priprema i života svih vrhunskih sportaša. Hrvatski plivački savez trudi se raditi na izvrsnosti i za svoje sportaše nastoji odabrati najbolje pa je logična suradnja s Thalassoterapijom u Opatiji. U nadi da ćemo zajedničkim timskim radom pomaknuti granice rezultata naših sportaša i nekoga od njih lansirati u sami vrh svjetskog plivanja, iznimno se radujemo ovoj suradnji', naglasila je Ivana Jerković, glavna tajnica Hrvatskog plivačkog saveza.

'Stav o pozitivnom utjecaju tjelesnog vježbanja na unapređenje i očuvanje zdravlja, dokazan u mnogobrojnim studijama, podržava percepciju javnosti kako su upravo vrhunski sportaši najzdraviji i najdinamičniji članovi našeg društva. Neželjeni događaji u sportskim arenama u naizgled zdravih vrhunskih sportaša često su medijski prezentirani kao javni događaji, a zadiru u srž senzibiliteta sportske medicine. Također nameću mnogobrojna pitanja, ali i upućuju na imperativne prevencijske zahtjeve koji traže adekvatno znanje iz ovog područja medicinske struke. Na nama je učiniti sportaše sigurnima, pomoći im da ostvare što bolji sportski rezultat, rehabilitirati ih i liječiti kada je to potrebno. Thalassotherapia Opatija uspješno može odgovoriti na sve ove zahtjeve zahvaljujući sjajnom timu i dijagnostičkoj opremi, kao i višegodišnjem iskustvu. O tome svjedoči i ovaj ugovor koji smo danas potpisali s Hrvatskim plivačkim savezom', zaključio je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija.