u kolovozu i rujnu

Hrvatski odbojkaši saznali protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a izbornik Zanini već je označio i favorita u skupini

08.02.2020 u 12:46

Bionic
Reading

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija igrat će protiv Nizozemske i Švedske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. odlučeno je ždrijebom održanim u subotu u Luxembourgu, dok su odbojkašice izravno na EP-u, s obzirom na to da je Hrvatska jedan od sudomaćina EP-a u ženskoj konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija igrat će protiv Nizozemske i Švedske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. odlučeno je ždrijebom održanim u subotu u Luxembourgu, dok su odbojkašice izravno na EP-u, s obzirom na to da je Hrvatska jedan od sudomaćina EP-a u ženskoj konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Odbojkaši će se natjecati u kvalifikacijskom skupini A, a mjesto na Europskom prvenstvu izborit će sedam pobjednika kvalifikacijskih skupina te još pet najboljih drugoplasiranih momčadi. Kvalifikacijske utakmice su na rasporedu u kolovozu i rujnu ove godine.

'Svi smo svjesni da je prioritet za našu momčad plasman na Europsko prvenstvo 2021. Poznajem Švedsku, jer sam igrao protiv njih kao izbornik reprezentacije Turske i radi se o perspektivnoj momčadi, dok Nizozemce poznajemo vrlo dobro iz naša dva susreta u Zlatnoj ligi prošle godine. Oni su favoriti naše skupine. Utakmice Srebrne lige poslužit će nam kao odlična priprema za nadolazeće kvalifikacije, ali i kao prilika mlađim igračima da steknu iskustvo igranja velikih utakmica. Uz dobru pripremu i rad, nadamo se plasmanu na Final Four završnicu Srebrne lige, no glavni cilj nam ostaje plasman na Europsko prvenstvo', izjavio je izbornik hrvatske muške reprezentacije Emanuele Zanini.

'Ove godine nas očekuje dugo i toplo ljeto, prvo nastupi na Srebrnoj ligi, koju ćemo nastojati osvojiti kako bismo se ponovno plasirali u Zlatnu ligu. Nakon kratke pauze dolazi najvažniji dio, kvalifikacije za EP. Nizozemce dobro poznajemo, radi se o jakoj i neugodnoj ekipi, dok su nam Šveđani nepoznanica. Bez obzira na to nećemo nikoga podcijeniti, dat ćemo sve od sebe i uz dobru pripremu fokusirano krenuti po pobjede', istaknuo je iskusni reprezentativac Ivan Raič.

Domaćini Europskog prvenstva za odbojkaše 2021. su Poljska, Češka, Estonija i Finska.