RELI DAKAR

Hrvatski dvojac napredovao na najtežem reliju; evo kako stoje Sebastian Loeb i Carlos Sainz

09.01.2024 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković napredovali su u ukupnom redoslijedu kategorije 'Classic' na Reliju Dakar te se nakon četiri etape nalaze na 13. mjestu.

U utorak je na rasporedu bila etapa od Al Salamiye do Al-Hofufa ukupne dužine 631 km, a u njoj su Šebalj i Vidaković u svom Nissan Terranu II završili na 11. poziciji sa 77 bodova, 53 više od pobjednika etape, Španjolaca Carlosa Santaolalle Mille te Jana Rose i Vinasa (Toyota Land Cruiser), koji vode i u ukupnom redoslijedu sa 165 bodova.

Šebalj i Vidaković imaju 1350 bodova.

U glavnoj konkurenciji među automobilistima vodi Saudijac Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux Overdrive) koji je u četvrtoj etapi osvojio drugo mjesto, ali mu je to bilo dovoljno za zadržavanje vodeće pozicije.

Etapnu pobjedu je odnio proslavljeni Francuz Sebastian Loeb (Prodrive Hunter) koji je na cilj stigao za dva sata, 36 minuta i dvije sekunde. Al Rajhi je došao jednu minutu i osam sekundi poslije te je do sada ukupno proveo na brzinskim ispitima 15 sati, 44 minute i 19 sekundi.

Na drugom mjestu ukupno je Španjolac Carlos Sainz (Audi RS Q E-tron E2) koji zaostaje četiri minute i sekundi za vodećim.

U konkurenciji motociklista ponovno vodeću poziciju zauzima Čileanac Jose Ignacio Cornejo na Hondi CRF 450 Rally. On je bio u vodstvu nakon dvije etape, potom je u trećoj pao na šestu poziciju, da bi se pobjedom u četvrtoj etapi vratio na čelo s ukupnim vremenom od 17 sati, 27 minuta i 13 sekundi.

Drugoplasirani Bocvanac Ross Branch (Hero 450 Rally) zaostaje samo jednu minutu i 15 sekundi, dok je trećeplasirani Amerikanac Ricky Brabec (Honda CRF 450 Rally) u zaostatku od četiri minute i 56 sekundi.

U srijedu je na rasporedu etapa od Al-Hofufa do Shubayte ukupne dužine od 645 km.