veliko pojačanje

Hrvatski drugoligaš pohvalio se nevjerojatnim transferom; došao mu Nigerijac kojem je 2018. godine 'za dlaku' promaklo da igra protiv Modrića, Rakitića...

17.02.2022 u 17:45

Bionic
Reading

Nigerijski nogometni internacionalac Stephen Eze (27) novi je igrač drugoligaša Solina, te će u njegovom umijeću uživati na stadionu 'Pokraj Jadra'

Kako javlja portal Dalmatinski nogomet, ovaj 198 cm visoki stoper nakon nekoliko nigerijskih klubova bio je član bugarskog Lokomotiv Plovdiva, kazahstanskog Tobola i indijskog Jamshedpura.

Za reprezentaciju Nigerije upisao je 13 nastupa, a 2018. godine bio je na širem popisu od 30 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali na finalnu listu od 23 igrača nije upao.

Tko zna, da je on bio na popisu te možda i zaigrao u Kalinjingradu, u 1. kolu skupine D, protiv Modrića, Rakitića, Vide i društva, možda bi se povijest nogometa drugačije pisala.

Podsjetimo, Hrvatska je u toj utakmici pobijedila 2:0, nakon autogola Eteba i uspješno realiziranog penala Luke Modrića.

Nakon povijesnog nastupa u finalu i osvojenog svjetskog srebra, hrvatski su reprezentativci puno puta naglasili kako im je upravo pobjeda protiv Nigerije bila strašna odskočna daska za sve kasnije učinjeno tog nezaboravnog ljeta 2018. godine.