ČEKA GA LIJEČNIČKI PREGLED

Hrvatski centar ozlijedio se na treningu pa pozvao na donacije za Palestinu

02.11.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić (36) ozlijedio je na treningu gležanj lijeve noge, zbog čega je u utorak propustio utakmicu Eurokupa, pa bi tijekom četvrtka trebao proći liječnički pregled, rekla je glasnogovornica katalonskog Joventuta

'Ozlijedio je zglob lijeve noge na treningu u ponedjeljak. Nadamo se da je lakša ozljeda', rekla je Judit Borrull za Hinu.

Joventut, koji je prošle sezone igrao u polufinalu Eurokupa, u utorak je sa 108-76 svladao Veoliju Hamburg Towers pa nakon pet kola ima tri pobjede i dva poraza.

Momčad iz gradića Badalone trebala bi 22.studenog gostovati kod izraelskog Hapoel Tel Aviva, ali zasad je nepoznato gdje će se igrati ta utakmica zbog rata u Pojasu Gaze.

'Još uvijek ne znamo ništa', rekla je Borull.

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Tomić prije deset dana je javno kritizirao izraelsku vojsku koja je u tri tjedna ubila 8.525 Palestinaca, od čega 3.542 djece, prema podacima zdravstvene službe u Gazi.

'Generale, pucaš na djecu', napisao je Tomić na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, gdje je objavio slomljeno srce i fotografiju djece među ruševinama.

Tomić, čiji je rodni grad Dubrovnik prije 32 godine, dok je on bio četverogodišnje dijete, također bio pod opsadom i bombardiran objavio je i link na internetsku stranicu agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), s pozivom na uplatu donacija.

Izraelska vojska je u posljednjih nekoliko dana napala dva izbjeglička kampa, ubivši u njima desetke ljudi, tvrdeći da se ondje skrivaju borci palestinskog Hamasa, što Hamas niječe.

Tomić je neposredno nakon svoje objave primio 344 poruke, uglavnom podrške, no jedan mu je korisnik poručio da ga u Tel Avivu čekaju s određenim tipom 'dobrodošlice'.

'Nakon toga više nije bilo reperkusija na tu temu', rekla je Borrull.

Rivalstvo Hapoel Tel Aviva i Joventuta, koji nakon sedam kola drži 12. mjesto u španjolskom prvenstvu, došlo je do izražaja u travnju kada su izraelski navijači izazvali nerede u Joventutovoj dvorani Olimpic. Joventut je u toj utakmici četvrtfinala Eurokupa pobijedio 82-74, uz 16 koševa Tomića, čime se plasirao u polufinale nekog europskog natjecanja poslije petnaest godina. Među 7.217 gledatelja njih 1.300 su bili navijači Hapoela.