ep u odbojci u-19

Hrvatske odbojkašice poražene u okršaju s najvećim favoritkinjama za osvajanje europskog zlata

24.08.2020 u 20:26

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška juniorska reprezentacija ipak je ostala bez pobjede u svojoj drugoj, izuzetno teškoj utakmici protiv Turske na Europskom prvenstvu

Juniorke Hrvatske pokazale su veliku želju i spremno se borile do samog kraja 73. minute no pobjeda u osječkoj dvorani Gradski vrt naposljetku je pripala odbojkašicama Turske koje su slavile rezultatom 3:0 (25:15, 25:22, 25:19).

'Zaslužena pobjeda Turske. Naše odbojkašice previše su ih respektirale i nisu pokazale najbolje što mogu. Sada se moramo okrenuti sljedećoj utakmici, a to je Bugarska. Nadam se da će Bugarska danas uspjeti pobijediti Francusku pa da mi upravo s njima odlučujemo o prolazu u polufinale', izjavio je izbornik Saša Ivanišević.

Novu priliku za pobjedu hrvatske juniorke imaju već u srijedu, 26. kolovoza, kada ih u 17.30 sati u dvorani Gradski vrt očekuje susret s reprezentacijom Bugarske.

’Čestitam odbojkašicama Turske koje su ovdje favorit za osvajanje Europskog prvenstva. Borile smo se no prevladalo je njihovo iskustvo. Nadam se da će sljedeća utakmica protiv Bugarske biti bolja i da ćemo proći dalje', izjavila je nakon utakmice igračica Karla Antunović dok je njezina suigračica Dijana Karatović dodala:

'Odbojkašice Turske bile su bolje. Mi smo u nekim trenucima mogle biti malo odlučnije no u tom trenutku dale smo sve od sebe. Sada idemo na Bugarsku i također ćemo dati sve od sebe za pobjedu.’'

Za Hrvatsku igraju Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria.

Europsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice održava se u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka. Utakmice su zbog strogih epidemioloških mjera zatvorene za publiku.