PONUDIO OSTAVKU

Hrvatska veliko razočaranje, izbornik kaže: Bit će i gore!

11.12.2014 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska ispala već nakon dvije utakmice s Europskog prvenstva u vlastitoj zemlji, izbornik Vladimir Canjuga ponudio je ostavku, ali ne smatra da je jedini krivac za debakl…

Hrvatska je mnogo očekivala od Europskog prvenstva, no ono je završilo neočekivanim neuspjehom. Iako je ženski rukomet izjednačen i svatko može pobijediti svakog, malotko se nadao da će naše na domaćem terenu ispasti već nakon dvije utakmice. Porazi od Švedske i Njemačke presudili su Canjuginoj ekipi. Nije moglo ni povoljno suđenje ni publika ni kvalitetne pripreme.

Izbornik smatra da je ovaj neuspjeh realnost hrvatskog ženskog rukometa te da će biti i gore, jer za razliku od muškog, nedovoljan broj talenata proizlazi iz omladinskih pogona. Zapravo, mlade cure uopće se ne žele baviti rukometom.

'Imamo igračice, ali vi presudite je li to top klasa s kojom se možemo nositi s najboljima. Očito mi bolje ne možemo. Moramo biti realni. Doći će vrijeme kad će se u ženskom rukometu slaviti plasman na veliko natjecanje. Cure ne odlaze u sportove, nego negdje drugdje. To je problem našeg sporta i cijelog društva. Mi nemamo igračice koje će zamijeniti ove tridesetogodišnjakinje. Perspektiva ženskog rukometa nije blistava,' izjavio je Vladimir Canjuga koji je četiri godine vodio ovu ekipu, ali sada je primoran dati ostavku:

'Podnijet ću ostavku u petak, preuzimam krivicu na sebe. A ostali koji snose dio krivice neka se očituju.'