velika čast

Hrvatska sutkinja dijelit će pravdu u finalu nogometnog turnira Olimpijskih igara!

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 05.08.2021 08:36
  • Objavljeno 05.08.2021 u 08:33
Bionic
Reading

Iako hrvatskog nogometa nije bilo na olimpijskim igrama, to ne znači da hrvatskih predstavnika na turniru nema. Ima. I to u finalu.

Na nogometnom turniru u obje konkurencije preostale su još samo utakmice za odličja. Na našu žalost, bez hrvatskih igrača i igračica. No, zato će čast da predstavlja hrvatski nogomet imati sutkinja Sanja Rođak-Karšić, koja spada u kategoriju 1. skupine među hrvatskim sucima, točnije pomoćnim sucima.

I zato smo Sanju Rođak-Karšić gledali i na utakmicama HT Prve lige. Sada ćemo je vidjeti na djelu u finalu ženskog dijela turnira, u kojem igraju Kanađanke i Šveđanke (op.a. na rasporedu je u petak 6. kolovoza u 4 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu), a gdje će asistirati Ruskinji Anastaziji Pustovoitovoj. Druga pomoćna sutkinja još je jedna Ruskinja, Ekaterina Kuročkina.

Sanji Rođak-Karšić ovo je nastup na drugim Olimpijskim igrama, jer sudila je i u Riju 2016. godine.

Inače, da je Rođak-Karšić cijenjena u nogometnom svijetu potvrđuje podatak da je sudila i u finalu ženske Lige prvakinja, u kolovozu prošle godine u San Sebastianu, u okršaju između Wolfsburga i Lyona.

Također, prije tri godine sudila je istim ekipama u finalu Lige prvakinja u Kijevu.

Rođak-Karšić već je sudila i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu, uključujući i finale europske smotre 2017. godine u Nizozemskoj.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal