SPORTsKI GENI

Hrvatska senzacija oduševila Španjolce. Pogledajte kako igra 17-godišnji Michael Ružić

15.11.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Nedavno je 17-godišnji zadarski košarkaš Michael Ružić debitirao u Eurokupu za svoj Joventut iz Badalone.

U 5. kolu protiv Hamburga zaigrao je pet minuta i postigao svoje prve europske poene (četiri - sve s linije slobodnih bacanja), da bi u sljedećem kolu protiv London Lionsa prvi put poentirao i iz igre.

A jučer je u 7. kolu protiv Parisa jednostavno zablistao. Trener Charles Duran ukazao mu je povjerenje od čak 24 minute, a Michael mu je to vratio sa 17 poena (5-7 za dva, 2-2 za tri, 1-2 sl. bacanja), pet skokova te po dvije asistencije i blokade za valorizaciju 21. Iako su Španjolci na kraju izgubili utakmicu u produžetku, ovaj učinak itekako se pročuo europskim košarkaškim krugovima, piše portal Sport 023.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Inače, mladi je Zadranin (17 godina napunio je početkom listopada ove godine) već debitirao i u ACB ligi, postigavši jednu tricu, ali u domaćim natjecanjima uglavnom skuplja iskustvo kao jedan od glavnih igrača druge momčadi Joventuta.

Michael je sin proslavljene hrvatske odbojkašice Barbare Ružić, rođene Jelić i Tomislava Ružića iza kojeg je uspješna košarkaška karijera.

Što li bi tek trener Zadra Danijel Jusup, koji je više puta posljednjih dana istaknuo potrebu za još jednim igračem u rotaciji na centarskim pozicijama, dao da je 206 cm visoki Michael ljetos ostao u Zadru?

Kako igra nova hrvatska košarkaška senzacija pogledajte OVDJE.