olimpijske igre

Hrvatska saznala protivnike u Parizu. Tucak: Moja životna želja je olimpijsko zlato

17.02.2024 u 21:53

Bionic
Reading

Nakon što je u drami peteraca u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi s 15:13 svladala Italiju, Hrvatska je saznala i s kime će biti u skupini na Olimpijskim igrama u Parizu

Vaterpolski turnir u Parizu trajat će od 27. srpnja do 11. kolovoza, a na njemu će Hrvatska biti u skupini A s Italijom, Rumunjskom, Grčkom, SAD-om i Crnom Gorom.

U skupini B su Australija, Srbija, Francuska, Mađarska, Japan i europski prvaci Španjolci. Iz svake skupine prolaze četiri najbolje ekipe nakon čega slijedi četvrtfinale.

Podsjetimo, Barakude su, na prošlim igrama u Tokiju, zapele u četvrtfinalu gdje su ih s 15:11 porazili Mađari.

Bit će to treće veliko natjecanje u 2024. godini za momčad izbornika Ivice Tucka koja je prije zlata u Dohi na Europskom prvenstvu u siječnju u Hrvatskoj osvojila srebro.

"Moja životna želja je olimpijsko zlato. To je moj put i dok god ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran. S ovim momcima imam takvu 'kemiju', učinit ću sve da u Parizu ostvarimo veličanstven rezultat, a onda mogu i u penziju', kazao je Tucak nakon pobjede u finalu nad Talijanima.

Hrvatska s Olimpijskih igara ima tri medalje; zlato iz Londona 2012., te dva srebra; iz Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. godine.

  • +27
SP vaterpolo, finale: Hrvatska - Italija, 17.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: David Damnjanovic/PIXSELL