SPEKTAKL U TORONTU

Hrvatska nakon Kukoča i Rađe '94. ima dva igrača na All-Staru!

28.01.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Dva hrvatska reprezentativca, Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) i Mario Hezonja (Orlando Magic) i igrat će All Star Weekendu u Torontu na utakmici između selekcija SAD-a i Svijeta

Riječ je o tradicionalnoj utakmici službenog naziva ' BBVA Compass Rising Stars Challenge' tj. novaka (rookies) i igrača s dvije godine NBA iskustva (sophomores).

Selekciju svijeta predvodit će dvojica 20-godišnjaka iz Minnesota Timberwolvesa, Karl-Anthony Towns i Zach LaVine. Njihov suigrač Andrew Wiggins igrat će u svom rodnom gradu za selekciju svijeta gdje će predstavljati kanadu.

Ekshibicijska utakmica igrača prve i druge godine u NBA ligi, na koju je pozvano 20 igrača, igra se u petak 12. veljače u Air Canada Centru u Torontu.

Za selekciju SAD-a tako će igrati:
Jahlil Okafor i Nerlens Noel (76ers), Jordan Clarkson i D’Angelo Russell (Lakers), Rodney Hood (Jazz), Jabari Parker (Bucks), Elfrid Payton (Magic), Marcus Smart (Celtics) te spomenuti dvojac Towns i LaVine (Timberwolves).

Za selekciju SVIJETA igrat će:
Kristaps Porzingis (Knicks), Bojan Bogdanović (Nets), Clint Capela (Rockets), Mario Hezonja (Magic), Nikola Jokić i Emmanuel Mudiay (Nuggets), Nikola Mirotić (Bulls), Raul Neto (Jazz), Andrew Wiggins (Timberwolves) i Dwight Powell (Mavs).

Tako će 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja biti peti hrvatski košarkaš koji je zaigrao na utakmici novaka na All-Star Weekendu. Toni Kukoč i Dino Rađa igrali su 1994. godine, Gordan Giriček 2003., a Bojan Bogdanović 2015. godine. Dakle nakon 22 godine Hrvatska ponovno ima dva predstavnika na NBA All-Star vikendu...

Podsjetimo kako je 2015. Godine prvi puta igrana utakmica ovakvog formata u kojoj je SVIJET slavio u Brooklynu sa 121:112, a za MVP-a je proglašen Kanađanin Andrew Wiggins (22 koša).