protiv francuza u finalu

Hrvatska na korak do ostvarenja najljepšeg sna i osvete koju čeka punih 20 godina!

12.07.2018 u 06:45

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija čudesnom pobjedom ove srijede protiv Engleza došla je na korak do osvajanja Svjetskog prvenstva, a za to će biti potrebno u finalu svladati najimpresivniju reprezentaciju na ovom turniru i protivnika koji ju je zaustavio 1998. godine...

Hrvatska nastavlja sanjati svoj nogometni san u Rusiji koji će trajati do posljednjeg dana turnira i velikog finala u Moskvi u nedjelju, s početkom u 17 sati.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Briljantnom pobjedom protiv Engleske naša reprezentacija došla je na korak od osvajanja svjetske titule, o kojoj se jako malo navijača u domovini uopće usudilo sanjati uoči početka turnira.

Posljednja stepenica na putu do vječne slave bit će Francuska, reprezentacija koja je vjerojatno najviše pokazala na SP-u u Rusiji i prilično lakim pobjedama protiv Argentine, Urugvaja i Belgije bez minute produžetka izborila plasman u finale te ima i dan odmora više.

Riječ je o poznatom protivniku na kojeg je Hrvatska u dva navrata naišla na velikim natjecanjima i uvijek su utakmice bile tijesne i neizvjesne. Nećemo nikad zaboraviti 1998. godinu i okršaj u polufinalu Svjetskog prvenstva, kada su Hrvati na Saint Denisu poveli protiv domaćina golom Davora Šukera, a onda se ukazao famozni Lilian Thuram i s dva pogotka spasio Francusku, što se pokazalo ključnim na putu do titule.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Igrala je Hrvatska možda i s još jačim Francuzima na Euru 2004. godine i još ih više namučila. Iako je kvaliteta bila apsolutno na strani protivnika, sumnjivi gol nakon igranja rukom Trezegueta za 2:2 jedva je spasio 'galske pijetlove' od poraza koje su Rapaić i Pršo doveli u nevolju preokretom u drugom poluvremenu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Francuzi ovaj put u svojim redovima imaju skupocjene zvijezde poput Griezmanna, Mbappea, Pogbe, Varanea i Llorisa pa će ih svi kao i Engleze vidjeti kao izrazite favorite u finalnom dvoboju.

No, bilo je tako i prije dvije godine protiv Portugala pa im se dogodio potpuni krah. Čak i bez ozlijeđenog Cristiana Ronalda uspjeli su Portugalci šokirati tada domaćina Europskog prvenstva, što je bio jedan od bolnijih poraza u francuskoj povijesti.

Baš poput Portugala 2016. godine i Hrvatska na ovom prvenstvu igra produžetke iz utakmice u utakmicu i u njima pokazuje pobjednički karakter! Nema sumnje da će utakmica biti tijesna i baš zato imamo pravo sanjati o osveti koju čekamo punih 20 godina te tituli koja i dalje djeluje nestvarno, čak i nakon što se Dalićeva družina plasirala u finale.

'Ne želimo tu stati, želimo više. Nismo davali ogromne najave, došli smo skromno, korak po korak. Ali u nama je bilo uvjerenje ogromno. Od kada sam u reprezentaciji nikada nisam vidio takvu vjeru među igračima u svlačionici i zato smo tu gdje jesmo,' naglasio je Luka Modrić, a izbornik Zlatko Dalić je dodao:

'Nismo rekli zadnju riječ, polako hodamo, guramo naprijed. Kad smo došli ovdje ne mislimo stati. Bit ćemo svjetski prvaci ako Bog da.'

Neka tako i bude...