SP U RUKOMETU

Hrvatska muku mučila s Austrijom, ali ipak pobijedila!

16.01.2015 u 19:23

  • +8

Hrvatska - Austrija

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Iako niti u jednom trenutku nije gubila, Hrvatska je reprezentacija teže od očekivanog ostvarila pobjedu protiv Austrije 32:30. Najbolji u našim redovima bio je Ivan Čupić, s postignutih 11 golova

Hrvatska je teže od očekivanog odradila prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, te savladala Austriju rezultatom 32:30. Prvo je poluvrijeme okončano rezultatom 16:13, dok je na kraju utakmice na semaforu stajalo dva gola prednosti za našu reprezentaciju. Naš najbolji strijelac bio je Ivan Čupić s 11 golova i stopostotnim učinkom iz sedmeraca (4-4), a na golu je solidan bio Alilović s 10 obrana.

Na samom početku prvog poluvremena, Austrijanci odmah u prvom napadu dobivaju igrača više, a isključen je bio Vori (bez prethodnog žutog kartona). Ipak, nekoliko tehničkih pogrešaka i sjajna obrana Mirka Alilovića ispred Hermanna zadržali su Austrijance bez pogotka gotovo prvih pet minuta, a naši su reprezentativci došli do prednosti 3:0.

Upravo su tri gola prednosti većinom tijekom prvog poluvremena stajala na semaforu u korist hrvatske reprezentacije, koja je igrala najbolje sredinom prvog poluvremena, kada su u 18. minuti golom Horvata poveli 11:6. Tih je pet pogodaka bila i najveća prednost koju je naša reprezentacija imala u cijelom susretu, koja se brzo istopila i vratila na gotovo pa standardnih tri gola razlike.

Domagoj Duvnjak bio je u prvoj dionici prvog poluvremena naš najbolji igrač s četiri gola, a dobar je bio i Alilović, ali onda se Goluža odlučuje promijeniti kompletnu postavu Hrvatske, pa su umjesto Duvanjaka i ekipe šansu dobili Stepančić, Musa, Karačić i ostali. Hrvatska je dosta pogodaka postigla iz brze tranzicije, iako je napad imao problema na postavljenu obranu.

Naši su igrači u drugo poluvrijeme ušli puno slabije nego u prvo, pa su Austrijanci nakon nepunih šest minuta igre smanjili prednost naše reprezentacije na svega jedan gol minusa. Naša obrana nije imala rješenja za njihovog najboljeg igrača Szilagyija, a kvalitetnom se igrom istaknuo i pivot Posch, te oba austrijska krila.

Rezultat se u drugom poluvremenu kontinuirano kretano od plus jedan do plus tri za Hrvatsku, koja je konačno ostvarila seriju pogodaka desetak minuta prije kraja utakmice, kada su poentirali Duvnjak, Čupić i Štrlek te doveli Hrvatsku do 29:25. Ipak, Austrijanci se vraćaju, a Alilović brani Santosu kontru možda i ključnu loptu kod rezultata 29:27. Na minutu i pol prije kraja, Hrvatska ima 31:28, dva igrača više i loptu, ali do kraja pobjeđujemo jedva 32:30, nakon nekoliko tehničkih pogrešaka.

Kod naših najbolji Duvnjak sa šest i Čupić s 11 golova, kod Austrijanaca Szilagyi i Weber, obojica sa sedam golova.