TARTAN ARMY

Hrvatska metropola pod opsadom kiltova i gajdi

06.06.2013 u 15:26

  • +5

Škotski navijači u Zagrebu

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi

Bionic
Reading

Uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, Hrvatska u petak u Maksimiru igra protiv Škotske (20.15). Kiltovi i gajde već su preplavili Zagreb

Škotska nogometna reprezentacija u srijedu poslijepodne je stigla u Zagreb, a s njima su došli i prvi navijači. Na ulicama i trgovima u centru grada nisu ostali nezapaženi.

Muškarci u suknjama odnosno kiltovima pomalo su i zbunili građane hrvatske metropole. No prava opsada tek slijedi.

Veći dio Tartan Army se očekuje danas i u petak, a ukupno bi ih se trebalo pojaviti više od dvije tisuće.

Inače, dan prije dvoboja u Maksimiru, snage će na terenu odmjeriti hrvatski i škotski navijači. Navijačka utakmica igrat će se u četvrtak u 16.30 sati u Zagrebellu, a 'kockaste' će voditi bivši izbornik Ćiro Blažević. Druženje se nastavlja u Movie Pubu (Savska cesta 141). Ulaz je za sve slobodan.


U petak, u prostorijama kluba navijača Uvijek vjerni, (Frankopanska ulica 12), u 10 sati, predstavnici gostujućih navijača Tartan Army Sunshine Appeal i KN Uvijek vjerni zajednički će predati donacije udruzi Palčić gore.

Poslije kvalifikacijskog dvoboja zajednički parti hrvatskih i škotskih navijača održat će se u jarunskom noćnom klubu Manison, uz slobodan ulaz.

Tartan Army je jedna od najvjernijih navijačkih vojski na svijetu koja masovno prati reprezentaciju na gostovanjima bez obzira što njihovoj nacionalnoj vrsti ne ide predobro. Škotska je u skupini A trenutačno na posljednjem mjestu sa samo dva boda.