rukometna liga prvakinja

Hrvatska ima dvije osvajačice Lige prvakinja; rukometašice Kristiansanda obranile su europski naslov

05.06.2022 u 22:41

Bionic
Reading

Rukometašice norveškog Kristiansanda obranile su naslov europskih prvakinja nakon što su finalu završnog turnira u Budimpešti pobijedile Gyor 33:31.

Norvežankama je to drugi naslov pobjednica Lige prvakinja i to drugi uzastopce nakon što sui prošle godine u finalu porazile francuski Brest.

Mađarski sastav je bolje ušao u susret i nakon 13 minuta Gyor je vodio 10:7. No, uslijedila je norveška serija 6:0 za vodstvo Kristiansanda 13:10. Gyor je početkom drugog dijela uspio izjednačiti na 16:16, međutim Norvežanke su pobjegle na tri gola razlike i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost.

Marketa Jerabkova je predvodila pobjedničku ekipu sa sedam golova, a češka rukometašica je dobila i nagradu za MVP-a završnog turnira. Isabelle Gulldemn je dodala šest, Jana Knedilova pet golova, a hrvatska rukometašica Ana Debelić je zabila tri gola. Uz nju u norveškoj ekipi igra i Marta Tomac, hrvatska rukometašica koja već dugo nastupa za norvešku reprezentaciju. Sjajna je na golu bila Katrine Lunde s 12 obrana. U redovima Gyora Anne Mette Hansen je zabila šest, a Linn Blohm pet golova.

U susretu za treće mjesto francuski Metz je pobijedio danski Esbjerg 32:26.

Metz je predvodil Grace Zaadi Deuna sa sedam golova, dok je Tamara Horaček dodala pet golova. Ivana Kapitanović je sakupila šest obrana, dok Ćamila Mičijević nije igrala.

U redovima danske ekipe najefikasnija je bila Henny Ella Reistad s 10 golova.