PET GOLOVA U DVIJE UTAKMICE

Hrgota ponizio Sarajevo i dokazao da je zaslužio poziv HNS-a!

29.08.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije iz Mönchengladbacha u četvrtak su sa 7:0 ponizili Sarajevo i s ukupnih 10:2 prošli u skupine europske lige. A od tih deset, pet golova zabio je Branimir Hrgota

Nakon dva gola u Sarajevu, Hrgota ih je još tri zabio u Njemačkoj, pa se s pravom može reći kako je upravo on 'najveći krnik' BiH momčadi.

Inače, Hrgota je rođen 12. siječnja 1993. godine u Zenici, a u vrijeme rata s roditeljima je otišao u Švedsku. Visok je 182 cm, ljevonog, a igra na poziciji klasičnog ili krilnog napadača. U Njemačku je stigao za 400.000 eura od švedskog drugoligaša Jonköpinga gdje je u trenutku transfera bio prvi strijelac natjecanja sa 10 golova u 14 nastupa.

Hrvatskih je korijena, pa su o njemu razmišljali i u Hrvatskom nogometnom savezu, kako nam se ne bi dogodio nozi 'Zlatan Ibrahimović'. I dok je svojevremeno Hrgota izjavio kako bi želio igrati za Hrvatsku (op.a. igrao je već za švedsku U-21 selekciju), ovih mu je dana poziv uputio i švedski izbornik Erik Hamren za nastup u A reprezentaciji, što znači da bi eventualnu nastupi za hrvatsku reprezentaciju mogli biti samo puka želja.

Hamren računa na igrača rođenog u Zenici za prijateljsku utakmicu s Estonijom, kao i za kvalifikacijsku za Euro 2016. protiv Austrije početkom rujna.