NBA TRŽNICA

Houston radikalno čisti prostor za Dwighta Howarda

05.07.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Dwight Howard, košarkaš Los Angeles Lakersa i vjerojatno najdominantniji centar u NBA ligi zadnjih godina, najatraktivniji je slobodni igrač ovog ljeta na tamošnjem tržištu...

Nekoliko klubova trenutačno obavlja poslove kako bi otvorilo prostor za njegovo dovođenje, a najaktivniji su, čini se, u tom pogledu Houston Rocketsi. U manje od 24 sata se momčad, koja je prošle sezone igrala doigravanje i ispala u prvom krugu od Oklahoma Cityja, riješila trojice košarkaša.

Riješio se Houston tako Argentinca Carlosa Delfina (10.6 poena i 3.3 skoka prosječno prošle sezone), te beka-šutera Aarona Brooksa, dok je krilnog igrača Thomasa Robinsona poslao u Portland.

Inače, u Lakersima se nadaju ostanku Howarda koji je loše odigrao premijernu sezonu u tom klubu, iako treba napomenuti da nije potpuno spreman, zbog ranije ozljede, dočekao sezonu. Čelništvo je izjavilo kako se nada njegovom ostanku, a i vođa momčadi na parketu Kobe Bryant je najavio sastanak s Howardom ne bi li ga odgovorio od odlaska kojem je centar sklon u ovom trenutku.