STARI DUGOVI

Houllier još nije prebolio što nije izbacio Ginolu

21.10.2011 u 18:10

Bionic
Reading

Iako je prošlo 18 godina francuski nogometni trener Gerard Houllier nije oprostio Davidu Ginoli jer je kritizirao suigrače Erica Cantonu i Jean-Pierra Papina prije poraza Francuske od 2-1 od Bugarske što ju je košrtalo odlaska na svjetsko prvenstvo 1994.

U knjizi objavljenoj u četvrtak 'Secrets de Coachs' (Tajne trenera) bivši francuski izbornik Houllier kritizirao je Ginolu, krilo PSG-a, jer je napao suigrače u reprezentaciji bivše igrače Olympiquea iz Marseilla Erica Cantonu i Jean-Pierre Papina.

Cantonu i Papina su navijači na Parku prinčeva izviždali zbog poraza od Bugarske nakon što je Ginola izjavio da njih dvojica ne zaslužuju mjesto u reprezentaciji ispred njega.

'PSG igra na Parku prinčeva. PSG je 'neprijatelj' Marseillu. Kada on kaže da Papin i Cantona ne bi trebali igrati i da bi on trebao igrati umjesto njih, gad je jer svaki put kada su Papin i Cantona dotaknuli loptu bili su izviždani,' piše Houllier.

Houllier je također dodao i da ga je tada pomoćni trener Aime Jacquet, koji je četiri godine kasnije odveo Francusku do naslova svjetskog prvaka, spriječio da izbaci Ginolu zbog tih izjava.

'Pogriješio sam ga jer ga nisam izbacio. Aime me spriječio da to učinim.'

Houllier je ranije tvrdio da je Ginola, koji je napao Papina zbog poraza, počinio "zločin zbog timskog duha" jer je izgubio loptu koju je iskoristio Emil Kostadinovza pobjednički pogodak za Bugarsku.

'Bez njega (Ginole), mi bismo se kvalificirali,' kazao je Houllier.