naslijedio Marina Brbića

[VIDEO] Hajduk ima novog predsjednika; 'bijeli' izabrali čovjeka koji se nije ni prijavio na natječaj, a njegove riječi iz prošle godine će se svidjeti navijačima

30.10.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka. Na toj je funkciji naslijedio Marina Brbića

Hajduk ima novog predsjednika. Klub je na službenim stranicama objavio kako je novi predsjednik uprave Lukša Jakobušić koji je na toj funkciji zamijenio Marina Brbića koji od 13. srpnja zapravo samo vrši dužnost predsjednika do izbora svojeg nasljednika.

Izbor Jakobušića je zapravo bio iznenađenje i svojevrsni preokret. Nadzorni odbor je imao šest kandidata u zadnjem krugu, ali među njima nije bilo novog predsjednika Hajduka jer se on nije ni prijavio na natječaj u kolovozu. Na kraju tih šest kandidata izgleda nije zadovoljavalo kriterije pa je izabran Jakobušić.

Upravo je on bio prvo ime koje se u medijima pojavilo nakon ostavke Brbića još ljetos, ali tada su četiri člana Nadzornog odbora bila za njega, a dva protiv pa je izabran tek tri mjeseca kasnije. Jakobušić je dugo godina u sportu, a već je radio i u Hajduku gdje je od svibnja do studenog 2019. godine bio dopredsjednik.

Rođeni Dubrovčanin je dugo vremena privatni poduzetnik i sportski djelatnik. Kako navodi službena stranica Hajduka, Jakobušić trenutno pohađa diplomski studij sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School.

U razdoblju od 2013. do 2017. godine je bio na čelu VK Juga u kojem je i danas dopredsjednik. U njegovom mandatu klub je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa, dva naslova u Jadranskoj ligi, Ligu prvaka i europski Superkup, a posebno se ističe 2016. godine u kojoj su osvojili svih pet natjecanja u kojima su sudjelovali.

U Hajduku ističu i kako je riječ o hrvatskom branitelju i dobitniku odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Ono što je ipak važnije navijačima Hajduka jest njegova želja da klub vrati na vrh hrvatskog nogometa na kojem klub nije već godinama.

'Neuspjeh mi je ako budemo drugi, a imamo potencijala da budemo prvi. Siguran sam da imamo potencijal za puno više, ali me sve što se događa oko kluba demantira', govorio je Jakobušić nakon što je otišao iz Hajduka u studenom 2019. godine, a sada je dobio priliku da to promijeni.

Pogledajte još jednom najbolje golove 8. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.