LOŠ POTEZ

Hajduk dva puta u sedam dana prevario Vrgorčane

05.10.2013 u 15:59

Bionic
Reading

U sklopu obilježavanja 14-godišnjice osnivanja kluba, HMNK Vrgorac pozvao je HNK Hajduk da odigraju revijalnu utakmicu između veterana Vrgorca i veterana Hajduka

Uprava Hajduka je odmah pristala doći na događaj i Vrgorčani su prošlog petka sve organizirali za spektakl u vrgoračkom Domu sportova. Velikim trudom domaćini su osigurali sve za malonogometni spektakl, da bi nekoliko sati prije susreta hajdukovci nazvali u Vrgorac i kazali kako ne mogu doći na utakmicu, jer se veterani ne mogu okupiti zbog odlaska na pogreb Vlatku Markoviću.

Sutradan, u ime Hajduka Dragan Holcer se pismeno ispričao HMNK Vrgorcu i predložio da se utakmica odigra za sedam dana, u petak, 4. listopada, što su Vrgorčani prihvatili i ponovno sve organizirali.

U petak nešto prije 19 sati kada se već napunilo pola dvorane posjetiteljima koji su došli gledati Hajduka, iz Splita se telefonom javio Dragan Holcer i rekao kako neće doći u Vrgorac.

Domaćini koji su sedam dana reklamirali utakmicu na radiju, prodali ljudima karte u pretprodaji, doveli policiju, osiguranje, novinare, čekaju u dresovima u dvorani i ne mogu vjerovati da ih je tako veliki i ozbiljni klub prevario dva puta u samo sedam dana.

‘U sklopu proslave rođendana kluba zamislili smo tu utakmicu protiv Hajduka, koju su iz uprave Hajduka objeručke prihvatili i, evo, u samo sedam dana dva puta su nas prevarili. Prvi datum je trebao biti 27. rujna, kad su nam veterani i rukovodstvo otkazali susret pet sati prije same utakmice i doveli nas u bezizlaznu situaciju, potom nam se ispričali, obećali doći danas, mi smo prionuli organizaciji događaja, bili smo u stalnom kontaktu s gospodom iz Hajduka: Holecerom, Goranom Brajlom, Nenadom Pralijom, sve je bilo dogovoreno do detalja i, evo, malo prije utakmice smo dobili poziv od Dragana Holcera da se oni ne mogu skupiti, da je od 11 planiranih ljudi troje došlo na okupljanje za Vrgorac’, kazao nam je bijesni trener Vrgorčana Mirko Vrcan.