UZVRAT NA POLJUDU

Hajduk će se jako namučiti sa slovenskim bunkerom

23.07.2015 u 20:48

Bionic
Reading

Nakon poraza 2:3 u Koperu, Hajduk u uzvratu 2. pretkola Europske lige na Poljudu dočekuje slovensku momčad i može očekivati 'bunker' gostiju, nešto s čim se slabo nosio u posljednjem kolu MAXtv Prve lige

Konačan rezultat prve utakmice bi uistinu mogao zavarati nekoga tko ju nije gledao. Čak pet postignutih golova sugerira otvorenu igru s obje strane, no nije bilo tako. Čak četiri gola su pala izravno poslije kornera, a i onaj peti je pao iz kontre kojoj je prethodio korner. Mimo toga smo gledali rastrganu igru s malo prilika i puno nervoze. Hajduk je imao određenu inicijativu, ali bilo je to jalovo. A da to ne mora biti slučajno, pokazao je već prvenstveni susret za vikend.

Split je za vikend stigao na Poljud s izrazitom željom da se obrani i na koncu je to uspio bez većih problema. Teško se prisjetiti neke utakmice u kojoj smo vidjeli svega dva-tri udarca u okvir gola i to sve iz velike udaljenosti. Bez prave prilike i opasnih situacija...

Neigranjem prvog napadača Ohandze, Burić se odlučio na taktiku bez pravog napadača s mladim Vlašićem kao 'lutajućim napadačem'. Lako što se to nije pokazalo pogotkom, još je veći problem što nikakvih promjena nije bilo ni kada je ušao napadač Maglica u drugom poluvremenu.

'Očekuje nas teška utakmica, koju naša momčad jedva očekuje. Mi smo kompletni u smislu da imamo mogućnost izbora, neke lakše ozljede su ostale, ali to možemo riješiti. Možemo iz naše momčadi izvući najbolje u ovom momentu, trening smo jako dobro odradili, koncentrirano, uvježbavali situacije,' rekao je u najavi trener Burić ono što svaki navijač Hajduka želi znati.

Podrazumijeva to kao se u momčad vraća Ohandza koji se jako svidio u svoja tri prva nastupa. Ostalo se u momčadi ne bi trebalo previše mijenjati. Milevskij je i dalje ozlijeđen, dok je Sušić očito 'zacementiran' na klupi.

'Mi imamo mladu momčad, ja pozivam sve na strpljivosti. Momčad je sklona oscilacijama, danas u određenim fazama imamo dobru igru, pa se dogodi pad, segment nesigurnost, onda se sve korigira na pravi način,' podvukao je Burić kako bi i danas mogli zaigrati utakmicu s nekoliko igrača mlađih od 20 godina.

Da nisu primili gol u zadnjim minutama, mogli su Slovenci danas igrati puno mirnije. Ovako su svjesni da ih jedan primljeni gol može izbaciti iz natjecanja.

'Nismo stigli tu glumiti turiste, uvjeren sam da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu. Dugo sam u nogometu i ne poznajem riječ strah. Dobra atmosfera može i nama ići u prilog, dodatno nas motivirati,' referirao se trener Vanoli na mogućnost punih tribina i bučne podrške navijača.

Za razliku od Hajduka koji se u ligaškom nastupu dosta potrošio, Koper je odmarao čak osmoricu. Umor tako ne bi smio biti problem, iako je pitanje kako će reagirati na vrućinu. U Splitu je uistinu pakao, temperatura bi za vrijeme utakmice mogla biti i preko 35 stupnjeva.

Nekih većih iznenađenja u njihovom sastavu ne bi trebalo biti. Prva utakmica je pokazala kako imaju čvrsti blok u sredini terena i kako nemaju namjeru izlaziti visoko s posljednjom linijom. Solidni su u tranziciji i vrlo opasni iz prekida. S obzirom da imaju rezultat koji im odgovara, za očekivati je da će zadržati tu taktiku 'čekanja'. Mogu li i koliko kvalitetno napadati ukoliko se nađu u rezultatskom zaostatku zasad je ipak nepoznanica.