Obračun s kritičarima

Guardiola branio Haalanda kao nikad prije: Imao je tragediju, a nije mi želio reći

21.02.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Pep Guardiola, karizmatični trener Manchester Cityja, odlučio je stati u obranu svog najvažnijeg igrača

Podsjetimo, nogometaši Manchester Cityja uz puno muke pobijedili su Brentford 1:0. Riječ je o zaostaloj utakmici 18. kola engleske Premier lige u kojoj je jedini gol zabio u 71. minuti norveški napadač Erling Haaland (17. gol u sezoni!).

No nije tajna to da Haalandu u zadnje vrijeme baš i ne ide, a nakon utakmice Guardiola je odlučio reći puno više nego što se očekivalo:

'Da, ovo je za Erlinga bio nevjerojatno težak tjedan. Umrla mu je baka i zbog toga je jako patio… Za njegovu tragediju saznao sam kasnije jer mi nije želio reći. Naravno, pozvao sam ga da popričamo o tome kako se osjeća, o njegovom ocu koji je ostao bez mame…', kazao je Pep.

Nakon tih riječi, kako pišu engleski novinari, nastao je muk. Jer oni koji dugo prate Haalanda znaju da je bio jako blizak s bakom.

No Pep je uz sve to želio poslati snažnu poruku svim Haalandovim kritičarima:

'Veliki golgeteri će uvijek zabiti, čak i ako neko vrijeme poste, vratit će se efikasni kao što su bili. Ne kritizirajte ih baš nikad jer će vam začepiti usta! Prije ili kasnije oni će opet zabijati, kao što je Erling i napravio. I to u utakmici u kojoj smo trebali upravo njega. Oni koji ga kritiziraju vjerojatno ne znaju da je propustio dva mjeseca zbog teške ozljede, da je iza njega užasan tjedan. Sve to teško pada ljudskom biću. Haaland nije u najboljem stanju, ali to je normalno kada uzmemo u obzir sve ovo', dodao je Pep te je u pravom smislu riječi stao u obranu svog najboljeg i najvažnijeg igrača.

Standings provided by Sofascore