NAPAO SVOG IGRAČA

Grozan rasistički ispad srpskog trenera digao Sloveniju na noge!

12.04.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Trener Olimpije Marko Nikolić pobrinuo se za skandal nakon što je svog nogometaša Blessinga Eleka nakon postignutog gola nazvao 'crnim idiotom'. Kasnija isprika nije mnogo ublažila dojam...

Olimpija se protiv Maribora bori za naslov prvaka, a u dvoboju sa Zavrčom ovaj vikend gubila je sve do sudačke nadoknade. U 93. minuti Nigerijac u redovimac ljubljanskog kluba Blessing Eleke zabio je izjednačujući pogodak i burnuo ga proslavio, no umjesto da se pridruži slavlju, njegov trener je poludio.

'Crni idiote!', vikao je Marko Nikolić, nervozan što Eleke slavi pogodak umjesto da nosi loptu na centar u potrazi za pobjedničkim pogotkom.

Na nesreću srpskog trenera televizijski mikrofon bio je u blizini i svi su mogli čuti njegov rasistički ispad, a vijest je brzo obišla svijet i dogurala sve do francuskog L'Equipea.

'Žao mi je zbog moje reakcije, nisam nikog htio uvrijediti niti da moje riječi budu povezane s netolerancijom, rasizmom ili diskriminacijom bilo kakve vrste,' ispričao se kasnije 36-godišnji Nikolić.

Iz Olimpije poručuju da za takav ispad trenera nema nikakve isprike, ali mu nemaju namjere dati otkaz, jer je talentiran i zaslužuje novu priliku.