SLUŽBENO

Greg Oden postao novi igrač Miami Heata

07.08.2013 u 20:34

Bionic
Reading

Nekadašnji prvi izbor NBA drafta Greg Oden, koji zbog silnih problema s ozljedama nije igrao više od tri i pol godine, postao je i službeno novi igrač aktualnog prvaka Miami Heata…

Odena je 2007. na draftu izabrao Portland, ali zbog ozljede koljena 213 centimetara visoki košarkaš je u NBA ligi zaigrao tek u sezoni 2008/09. Problemi s oba koljena su se nastavili, pa je tako u prvoj sezoni odigrao 61 utakmicu, a u drugoj samo 21. Posljednji se put na parketu pojavio 5. prosinca 2009. nakon čega je završio na još jednoj operaciji.

U međuvremenu je postao slobodan igrač i najavio je povratak sljedeće sezone, a od ponuda koje je dobio na koncu je prihvatio onu iz Miamija. Prvaci su željeli popuniti centarsku liniju i odlučili su riskirati s Odenom, koji je, da bi potpisao za prvake, morao proći detaljni liječnički pregled.

'Jako sam uzbuđen i sretan što sam ovdje. Zahvalan sam cijeloj organizaciji Miami Heata na ukazanom povjerenju. Spreman sam odmah početi raditi,' rekao je Oden nakon potpisivanja ugovora.

'Nakon mjeseci diskusije unutar kluba i razgovora s Gregom osjetili smo da je sada pravi trenutak za njegov povratak u NBA,' rekao je predsjednik Miami Heata Pat Riley.

Oden je potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju produljenja na još jednu dodatnu. Godišnje će zarađivati 'minimalac' od milijun dolara.