ZVIJEZDA SE POGUBILA

Gori povratak u Bundesligu nije mogao ni zamisliti!

23.12.2015 u 17:40

Bionic
Reading

Kevin Kuranyi jedno je od najvećih razočaranja jesenskog dijela sezone Bundeslige. U povratničkoj sezoni igrao je očajno u redovima Hoffenheima, a klub je zaglavio na posljednjem mjestu...

Kada se 33-godišnji bivši njemački reprezentativac prvi put pojavio na treningu Hoffenheima, nekoliko stotina navijača došlo ga je pozdraviti, a čelnici kluba bili su uvjereni da su dobili iskusnog i kvalitetnog napadača koji će klubu pomoći da zadrži status prvoligaša i ove sezone.

No, Kuranyi koji je prethodne četiri sezone proveo u Dinamu iz Moskve potpuno je razočarao. U 11 odigranih utakmica nije postigao niti pogodak, a Hoffenheim je zaglavio na posljednjem mjestu u ligi uoči zimske pauze.

Kuranyi je sebe uoči sezone opisivao kao starijeg brata i vođu novim mladim suigračima ali od toga nije bilo ništa. Hoffenheim je također ispao i u Kupu od drugoligaša, s Kevinom od prve minute. Pobijedio je tek dvije od 17 utakmica u Bundesligi, a u njima Kuranyi nije igrao.

Njemački mediji iznimno su kritični prema igraču koji je nekoć davno bio čak i važna karika Elfa, a trener Stevens ga potkraj sezone više nije niti držao na klupi. Pokušava strateg ovog malog kluba igrati s Vollandom ili Vargasom kao jedinim napadačem u sastavu, ali s Kuranyjem ili bez njega zasad ništa ne funkcionira kod Hoffenheima.