JEDNO KOLO DOVOLJNO...

Goran Sablić otišao, Split već doveo novog trenera

18.07.2016 u 18:14

Bionic
Reading

Dosadašnji trener Radničkog nogometnog kluba Split Goran Sablić nije više na toj dužnosti, nakon što je podnio ostavku poslije domaćeg poraza od Rijeke (0:3) na otvaranju nove sezone MAXtv Prve lige

Uprava Splita brzo je reagirala nakon Sablićeve ostavke i dogovorila s domaćim stručnjakom Lokicom koji će od srijede preuzeti momčad RNK Split. Dodaje se kako je Lokica sa Splitom potpisao ugovor na tri godine.

'Sablić je nakon utakmice s Rijekom stavio svoj mandat na raspolaganje, što smo razmotrili i u konačnici odlučili potražiti novog trenera. S Goranom smo se rastali iskreno i prijateljski, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku svoje trenerske karijere,' navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik RNK Split Slaven Žužul.

Split će u narednim danima voditi Zvonimir Tomić, a o izboru novog trenera javnost će biti pravovremeno obaviještena, poručili su iz kluba.

Goran Sablić je izjavio kako je odlučio podnijeti ostavku jer u ovom trenutku nije više 'u stanju dati svoj maksimum.'

'Zahvaljujem se Splitu i braći Žužul na ukazanoj prilici, u klubu sam proveo predivne četiri godine, međutim odlučio sam podnijeti ostavku jer u ovom trenutku više nisam u stanju dati svoj maksimum. Klubu i momčadi, te sljedećem treneru želim sve najbolje u budućnost,' rekao je Sablić koji je na klupi Splita bio od rujna 2015. godine, a prethodno je radio kao trener mlađih kategorija gdje je s juniorima osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Vjekoslav Lokica posljednji je angažman imao prošle sezone u rumunjskom Brasovu, a prethodno je ovaj 50-godišnjak vodio Solin, Šibenik, Rijeku, Marsoniju, Posušje, Osijek, slovensko Primorje, Hrvatski Dragovoljac, Šibenik i Zagreb.