PONOVNO MOĆNA

Goran Prpić 'potpisuje' novi rast Mikice Lučić

24.04.2013 u 12:38

Bionic
Reading

Mirjana Lučić-Baroni, 31-godišnja hrvatska tenisačica, izjavila je kako joj je rad s Goranom Prpićem u zadnje vrijeme puno pomogao

Mirjana Lučić-Baroni je svoje najbolje rezultate u karijeri ostvarila još u juniorskim danima. Tada je radila s Goranom Prpićem, koji je danas opet njezin trener. Na WTA turniru u Stuttgartu je Lučić-Baroni prošla tri kvalifikacijske runde, a onda je u 1. kolu pobijedila 29. tenisačicu svijeta, Ruskinju Jelenu Vesninu 6-0, 6-4 u impresivnoj partiji. Lijepa pobjeda za hrvatsku tenisačicu, koja trenutno drži 103. mjesto WTA ljestvice…

'Jelena je odlična igračica, znala sam da moram odigrati stvarno dobar tenis ako je želim pobijediti,' rekla je Lučić-Baroni, koja je Vesninu svladala treći put u trećem ogledu.

Mirjana ima sjajan skor u Stuttgartu, a turnir se igra na 'sporoj' zemljanoj podlozi


'Žestoko sam trenirala i stvarno se dobro osjećam. Goran Prpić je napravio neke promjene u mojoj igri. On me dobro poznaje i puno mi je pomogao. Ne samo da stvarno dobro treniram i želim napredovati, nego i istinski uživam u tenisu. Znam da to svatko govori i da je to pomalo već klišej. Međutim, ja sam uistinu prestala sama sebi zacrtavati nekakve ciljeve i planove. Želim igrati tenis još nekoliko godina, jednostavno želim igrati dobar tenis,' veli Mirjana.

Idućoj rundi čeka je peta tenisačica svijeta, Kineskinja Li Na. Protiv svoje vršnjakinje nikada nije igrala…

'Morat ću apsolutno igrati na još višoj razini nego protiv Vesnine. Li Na je sjajna igračica i drago mi je da ću imati priliku igrati protiv suparnice tako visoke razine,' zaključila je Lučić-Baroni.