rekord karijere

Golden State dobio Portland, a Curry odigrao jednu od najlošijih utakmica ikad

18.12.2023 u 10:12

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi su došli do pobjede 118-114 na gostovanju u Portlandu unatoč skromnom učinku svog kapetana Stephena Curryja

Neće Stephen Curry po dobrome pamtitti utakmicu protiv Portlandu jer osim pobjede njegove momčadi sve ostalo vjerojatno želi zaboraviti. Curry je postigao svega sedam koševa i promašio svih osam pokušaja za tricu te tako prekinuo rekordni niz od čak 268 utakmica s barem jednom pogođenom tricom. No, gledajući ukupno bila je to jedna od njegovih najlošijih utakmica ikad u NBA ligi.

Curry je posljednju utakmicu osnovnog dijela sezone bez pogođene trice odigrao prije više od pet godina, 8. studenoga 2018. kad je protiv Milwaukeeja gađao 0/4. Curry je vlasnik i drugog najdužeg niza s najmanje jednom pogođenom tricom, a tada se zaustavio na 157 utakmica.

"Ne možemo očekivati da nas Steph izvlači svaku večer. Bila je to teška večer za njega, ali zato postoji momčad - svatko bi trebao dati svoj doprinos, uskočiti ako neki suigrač nije raspoložen", izjavio je trener Golden Statea Steve Kerr.

Na ovoj utakmici su momčad povukli Klay Thompson s 28 koševa te Andrew Wiggins s 25 poena i sedam skokova.

"To je izgledalo kao pravi Andrew. Takvog ga ja znam", rekao je Kerr.

Iskazao se i novak Warriorsa Trayce Jackson-Davis koji je ubacio 14 koševa uz osam skokova za drugu uzastopnu pobjedu Golden Statea. Warriorsi su prvi put spojili dvije pobjede od početka studenoga, a u tome je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sudjelovao s osam koševa te sa po jednim skokom i asistencijom za 15:18 minuta u igri. Pogodio je dva od tri šuta za tricu i oba slobodna bacanja koja je izveo.

Jerami Grant je predvodio Portland s 30 koševa, a Anfernee Simons je sve svoje poene (21) postigao u drugom poluvremenu. Domaći su imali napad za produžetak ili pobjedu kod vodstva Warriorsa 116-114, ali je Shaedon Sharp napravio osobnu pogrešku nad Brandinom Podziemskim u pokušaju prodora prema košu.

Warriorsi su i dalje s učinkom 12-14 na 11. mjestu u Zapadnoj konferenciji i izvan kruga momčadi koje imaju priliku za plasman u doigravanje. Portland (6-19) je sedmim uzastopnim porazom pao na predzadnje mjesto.

Iza Trail Blazersa su samo San Antonio Spursi (4-21) koji su nakon pobjede nad Lakersima i prekida negativnog klupskog rekorda od 18 uzastopnih poraza, u nedjelju doživjeli težak poraz na domaćem terenu od New Orleans Pelicansa (110-146) koje je s 29 koševa i šest pogođenih trica iz sedam pokušaja predvodio CJ McCollum.

Gosti su s 22 pogođene trice iz 42 pokušaja došli do novog klupskog rekorda i četvrte uzastopne pobjede. Brandon Ingram je ubacio 26 poena, Jose Alvarado je dodao 16 koševa, a Jonas Valančiunas je spojio 15 poena i 16 skokova.

Strijelce Spursa predvodio je Victor Wembanyama sa 17 koševa, 13 skokova i četiri blokade.

Phoenix Sunsi su pred svojim navijačima nadoknadili zaostatak od 16 koševa i svladali Washington Wizardse sa 112-108. Devin Booker je 11 od svojih 27 koševa postigao u zadnjoj četvrtini, u kojoj su Sunsi s 31-19 nadigrali gostujuću momčad. Kevin Durant je s 28 poena bio najbolji strijelac pobjednika.

Kod gostiju je najbolju utakmicu u karijeri odigrao Daniel Gafford ubacivši 26 koševa uz 17 skokova.

Boston Celticsi (20-5) su svladali Orlando Magic sa 114-97 i došli do 14. pobjede u isto toliko domaćih utakmica u ovoj sezoni. Celticsi su u povijesti imali samo jedan bolji start u sezoni, kad su u pitanju utakmice u Gardenu, a to je bilo u sezoni 1957./1958., kad su pobijedili u prvih 18 utakmica pred svojim navijačima.

Za petu pobjedu Celticsa u nizu najzaslužniji su bili Jaylen Brown s 31 košem, šest asistencija i pet skokova te Jayson Tatum s 23 poena i osam skokova. Kristaps Porzingis je spojio 15 koševa i 10 skokova.

Paolo Banchero je s 36 poena i 10 skokova bio najbolji igrač Orlanda koji je po drugi put u tri dana poražen od Celticsa.

Damian Lillard je s 39 koševa i 11 skokova predvodio Milwaukee Buckse u domaćoj pobjedi 128-119 protiv Houston Rocketsa. Giannis Antetokounmpo je ubacio 26 poena uz 17 skokova i došao do još jednog klupskog rekorda.

Grčki košarkaš je po ukupnom broju skokova nadmašio dosadašnjeg rekordera Bucksa Kareema Abdul-Jabbara te sada drži klupske rekorde u koševima, skokovima i asistencijama. Time se pridružio Michaelu Jordanu (Chicago Bulls), LeBronu Jamesu (Cleveland Cavaliers) i Kevinu Garnettu (Minnesota Timberwolves) kao jedinim igračima koji su rekordi momčadi za koje su igrali u te tri statističke kategorije.

Khris Middleton je ubacio 20 koševa, a Brook Lopez 18 za Buckse koji su prekinuli pobjednički niz Rocketsa od pet utakmica.

Rocketse je predvodio Fred VanVleet s 22 poena, a Alperen Sengun je ubacio 20, uz osam skokova i pet asistencija.

Standings provided by Sofascore