I ŠTO REĆI?

Gobertov neshvatljiv potez prema suigraču; klub ga odmah potjerao s utakmice

10.04.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Francuski centar Rudy Gobert, član NBA momčadi Minnesota Timberwolvesa, tijekom nedjeljnog dvoboja protiv New Orleans Pelicansa udario je šakom u prsa suigrača Kylea Andersona

Tijekom minute odmora u prvom poluvremenu utakmice koja je izravno odlučivala o osmom mjestu u Zapadnoj konferenciji kod vodstva peicansa 48:36 Gobert i Anderson su se porječkali na klupi, a onda je Gobert udario Andersona.

Odmah potom Wolvesi su odlučili poslati Goberta kući.

Wolvesi su u nastavku dvoboja uspjeli preokrenuti, pobijediti sa 113:108 te će u 'play-in' turniru imati dvoje prilike za ulazak u doigravanje.

Prvu u noći s utorka na srijedu u gostima kod Los Angeles Lakersa, a u slučaju poraza u toj utakmici i drugu u noći s petka na subotu na svom parketu protiv pobjendika susreta između Pelicansa i Oklahoma City Thundera. Pelicansi će, pak, morati pobijediti dvije utakmice u 'play-inu' kako bi nastavili sezonu.

Nakon što se 'ohladio' Gobert se ispričao kako Andersonu tako i klubu, no još nije poznato hoće li putovati s momčadi u Los Angeles.

'Emocije su me izdale. Nisam smio reagirati kako sam reagirao bez obzira na to što je rečeno. Želim se ispričati navijačima, organizaciji i pogotovo Kyleu, kojega volim i poštujem kao suigrača', napisao je.