ZNAJU SE KRIVCI

Glas naroda Štimcu: Sreće si imao i dovoljno!

12.10.2013 u 09:56

  • +19

Kvalifikacije za SP 2014. Hrvatska - Belgija

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Kada je nakon utakmice Igor Štimac spomenuo kako je nedostatak sreće možda i glavni razlog da Hrvatska nije došla do boda, odgovor je došao brzo – sreće je bilo i previše!

Nakon utakmice Hrvatske i Belgije na našem je community portalu Tribina.hr razočarenje bilo ogromno, a stav koji ima velika većina korisnika izražen je kroz citate iz analiza korisnika Mac316 i Cortez. Prvo je Mac upozorio izbornika koliko je Hrvatska dosad zapravo imala sreće:

'Da nije bilo sreće bodom bi se na domaćem terenu omastio Wales, da nije bilo sreće Makedonija sigurno ne bi upisala dva poraza sa Štimčevim trupama, a da nije bilo sreće i iznimno darežljivog 'komšije golmana' ne bi Hrvatska ni upisala tu jednu spomena vrijednu pobjedu u ovim kvalifikacijama nad Srbijom. Ali, kao što izreka ide, sreća je poput tih žena lakog morala. Kad tad se okrene, a izgleda da je konačno i okrenula leđa našoj reprezentaciji i pustila ju da se vadi samo na kvalitetu i stručnost. Kako nam ide u tom dijelu? Tragično bi bila preblaga riječ. Ono što je Igor Štimac danas priredio graniči s namjernim sabotiranjem nogometne igre jer je teško povjerovati da netko može baš toliko loše posložiti stvari ako želi najbolje.

Prisiljava li nas izbornik zaista da vadimo niti godinu dana stare izjave da on na SP u Brazil ide po naslov prvaka svijeta i da ga samo to zadovoljava? Prestanite nas lagati već jednom. Dok ide dobro onda se gleda u budućnost i razbacuje neutemeljenim izjavama, a kad krene loše onda se vrijeme kupuje pozivanjem na mir i vrijeme. A sve to bez ikakvog argumenta da se išta dobrog radi. Dosta!

Hrvatska reprezentacija je spala na to da nakon domaćih utakmica reprezentacije jedina dobra vijest koja se nalazi je ta da je Bugarska izgubila od Armenije i time nam povećala šanse da nećemo biti najslabiji drugoplasirani. Razmislite malo o tome... Nakon što smo dugo vremena slovili kao neosvojiva nogometna zemlja na domaćem terenu sad smo u vrlo kratkom vremenu spali na to da nas poraz niti toliko ne boli jer utjehu nalazimo u tome da Bugari gube i da nećemo biti najlošije plasirana druga reprezentacija.'

Hrvatska - Belgija 1:2


Na te se misli nadopunio Cortez, koji je povezao utakmicu s cijelim ugođajem:

'Večeras smo vidjeli nemoć, bezidejnost, zapravo vidjeli smo HR nogomet. Vrijeme je bilo idealna kulisa da upotpuni doživljaj, da upotpuni pravi prikaz stanja - kiša, tmurnost, blato...Vidjeli smo što znači kada forsiraš igrače koji ne zaslužuju dres reprezentacije, a zanemaruješ neke druge jer nemaš koristi; da li financijske, klupske, političke, ili jednostavno ti ne 'miriše' klub za koji igraju ili grad iz kojeg dolaze. I to nije od danas, to je od... kad je Hrvatske.

Uspjeli smo pod Štimcem potući neke rekorde i upisati se u knjige povijesti nekih zemalja, postali smo poželjan protivnik, a biti ćemo još poželjniji. Pa ćemo u goste s darovima u rukama, a goste dočekivati otvorenih ruku. Padati ćemo, i to brzo, i početi poput klubova slaviti bod protiv Austrijanaca, Švicaraca, Ukrajinaca, a susrete s velesilama iščekivati u nadi da ćemo napuniti barem stadion. A kako Izrael, Turska i Rusija igraju Euro skupine, iako formalno ne pripadaju Europi, možda ima za nas nade. Ali samo ako brzo reagiramo i tražimo premještanje u skupinu Oceanije.'

Osim ovih, utakmica je pobudila i niz drugih reakcija, analiza i komentara. Pročitajte ih OVDJE, na portalu Tribina.hr.