SVE SE JAČE ČUJE GLAS....

Futsal Dinamo kao inspiracija; dobio 'brata' u Sydneyju

11.12.2015 u 07:59

Bionic
Reading

Nakon sjajne atmosfere koja je obilježila utakmice u Ciboni, Domu sportova, Šalati i ostalim mjestima gdje je Futsal Dinamo igrao svoje utakmice, prije nekoliko u MNK Futsal Dinamo javio se Zoran Marković, Australac hrvatskih korijena koji je oduševljen pričom koja se stvorila oko Futsal Dinama odlučio osnovati klub istog imena, i to ni više ni manje nego u Sydneyu

'Rođen sam u Sydneyu, ali moji roditelji rođeni su u Konjicu, mjestu u sjevernom dijelu Hercegovine. Otac je bio veliki zaljubljenik u Dinamo i plavu boju, tako da sam i ja od malih nogu znao što to znači svim srcem navijati i živjeti za Dinamo. Još u bivšoj državi svaki svoj dolazak u Hrvatsku koristio sam za odlazak na Dinamove utakmice, i to ne samo domaće, već i gostujuće. Split, Osijek, Sarajevo, Mostar samo su neki od gradova u kojima sam s ostatkom plave vojske navijača bodrio Dinamo'.

Video materijali iz Cibone, Doma sportova i sa Šalate nisu prošli nezapaženo ni u dalekoj Australiji.

'Trnci su me prošli gledajući te snimke i želio sam osnovati klub koji će biti na ponos Hrvata koji žive u Australiji, baš kao što je i Futsal Dinamo na ponos svih Dinamovaca u domovini. Klub je osnovan prije nekoliko mjeseci, za sada imamo samo podmladak koji se natječe na stadionu Sydney Uniteda koji je također klub hrvatskih iseljenika. Trenutno se nalazimo na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, i nadamo se kako će se taj plasman do kraja sezone još poboljšati'.

Iako je prošlo samo nekoliko mjeseci od osnivanja kluba, Marković tvrdi da interes raste iz dana u dan.

'Moram biti iskren i reći kako se nisam nadao tolikom interesu. Već sada mogu reći kako ćemo iduće sezone imati nekoliko dobnih kategorija našeg kluba, a vrlo smo blizu formiranju i ženske ekipe MNK Dinamo Sydney. U Australiji je ovaj sport sve popularniji, sve više djece odabire upravo futsal i nove dvorane za treninge niču praktički svakog dana. Cilj Dinama Sydney je okupiti što veći broj Hrvata koji se žele baviti futsalom i kroz ovaj klub prenositi ljubav prema Dinamu s generacije na generaciju'.


Osim što je predsjednik Dinamo Sydneya, Marković također je i trener velikog nogometa u Sydney Unitedu.

'Cijeli sam život u sportu i zadovoljstvo mi je raditi s djecom. Trener sam u omladinskom pogonu Sydney Uniteda gdje vodim nekoliko momčadi. Velik broj djece paralelno s velikim nogometom želi trenirati i futsal, pa vjerujem kako ćemo iduće sezone napraviti vrlo dobru selekciju za Dinamo Sydney'.

Nakon osnivanja kluba po imenu Dinamo, zasigurno je želja jednoga dana ugostiti momčad Futsal Dinama u Sydneyu.

'Bilo bi mi veliko zadovoljstvo kada bi se takva ideja realizirala. Svi mi navijači Dinama iz Australije doživjeli bi to kao veliku čast i vjerujem kako će se tako nešto u narednom periodu i dogoditi. Bio bi to stvarno veliki događaj za našu zajednicu u Sydneyu, i sigurno fešta za pamćenje'.

Za kraj napomenimo kako je gospodin Marković postao povjerenik Futsal Dinama za područje Australije, pa se s pravom možemo nadati kako će Dinamo uskoro dobiti i prve članove 'from down under'.