sjajni odbojkaši

Furiozna Hrvatska pomela Srbiju i već sada s pravom pogledava prema borbi za medalje na Mediteranskim igrama

27.06.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na Mediteranskim igrama u Alžiru svladavši u utakmici 2. kola skupine C izabranu Srbiju 3:0 (25:20, 25:19, 30:28)

Bila je ovo druga pobjeda u alžirskom Oranu, nakon one protiv Španjolske, te je Hrvatska pokazala da ima kvalitetu dostojnu prestižnih europskih natjecanja te tako dobila dodatan vjetar u leđa za nastavak pobjedničkog niza.

U prva dva seta hrvatski su odbojkaši stvarali razliku koju su potom uspjeli sačuvati do kraja prve i druge dionice meča.

U trećem setu je repreznatacija Srbija bila ta koja je imala početnu prednost (6:2, 12:6, 19:16), da bi Hrvatska s pet uzastopnih poena došla do prvog vodstva (20:19). Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj su hrvatski odbojkaši propustili meč-loptu (24:23), da bi potom spasili čak četiri set-lopte i osvajanjem zadnja tri poena u meču preko Šestana i Dirlića došli do druge uzastopne pobjede u skupini.

'Bila je ovo teška utakmica, odigrana druga po redu u manje od jedan dan. Zadovoljni smo pobjedom koju smo priželjkivali. Nadamo se pobjedi i u sljedećoj utakmici protiv Tunisa pa da iz te pozicije možemo u četvrtfinalnu fazu da si maksimalno olakšamo put do polufinala i finala', izjavio je hrvatski reprezentativac Filip Šestan.

A baš je Filip Šestan s 24 poena bio najubojitiji igrač Hrvatske, slijedio ga je Petar Dirlić sa 17 poena.

Hrvatska je sa šest bodova vodeća u skupini C ispred Tunisa koji ima tri boda. Bez bodova su Španjolska i Srbija. Sljedeći protivnik Hrvatskoj na Mediteranskim igrama je reprezentacije Tunisa, u utorak, 28. lipnja, u 16 sati.