ODLIČAN U MONTREALU

Franko do jednog od najboljih rezultata u karijeri, ali i sve bliži konačnom cilju

09.07.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko nastavlja nizati odlične rezultate s kojima je sve bliže plasmanu na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Nakon što je prošlog tjedna bio drugi na Svjetskom kupu u A Coruni, 30-godišnji triatlonac Antonio Franko iz Kraljevice je osvojio treće mjesto na Svjetskoj seriji u Montrealu, što je uzimajući obzir razinu natjecanja ali i konkurencije, jedan od njegovih najboljih rezultata u karijeri.

Svjetska serija je iznad Svjetskog kupa, pa primjerice treće mjesto u Montrealu donosi 20 bodova više od pobjede u A Corinu.

Član riječkog kluba Rival je 750 metara plivanja u Bassin Olympiquea, potom 20 km vožnje biciklom na slavnoj stazi Gilles Villeneuve Formule 1, te 5 km trčanja oko jezera prošao za jedan sat, minutu i 55 sekundi.

Najbolji je bio aktualni olimpijski pobjednik, te svjetski i europski prvak Francuz Alexis Hanquinquant (57:53), dok je srebro osvojio Amerikanac Carson Clough (1:01:43).

'Prošli tjedan je Antonio osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu u Coruni što je bio dobar pokazatelj trenutne spremnosti, no ipak je Svjetska serija potpuno druga priča, tako da smo i više nego sretni', kazala je njegova trenerica Kristina Skroče.

'Sada letimo za Swansea, gdje nas čeka još jedna jako teška utrka Svjetske serije. Time ćemo zatvoriti ovaj krug od tri utrke u tri tjedna i nadamo se dobroj poziciji na kvalifikacijskoj ljestici za POI 2024 Pariz, na kojoj Antonio trenutno drži drugo mjesto', dodala je.

Ove godine u rujnu u Španjolskoj je i Svjetsko prvenstvo.

Franko je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama, osvojivši u Tokiju peto mjesto, a nada se i nastupu na POI u Parizu iduće godine.