UFC FIGHT NIGHT 61

Frank Mir nokautirao Bigfoota i bacio Brazilce u očaj!

23.02.2015 u 09:39

Bionic
Reading

Frank Mir prekinuo je svoju seriju od četiri poraza, nokautom protiv Antonia Silve. Michael Johnson je odlukom savladao Edsona Barbozu, a lošu noć za domaće borce potvrdili su porazi još nekoliko favoriziranih Brazilaca

Kratku su glavnu borbu mogli vidjeti gledatelji u brazilskom Porto Allegreu, budući da je Frank Mir iskoristio prvu pravu priliku da bi slavio nokautom protiv Bigfoota Silve. Bivši prvak je najavio kako se ne boji borbe na nogama protiv Brazilca, a to je i potvrdio, došavši do svoje četvrte nokaut pobjede u karijeri.

Nakon minute i pol ispitivanja snaga, gdje je Brazilac forsirao defenzivniji pristup, uz plan da pokuša nešto napraviti iz kontre, Mir je provukao direkt točno u bradu, a on je bio dovoljan da Silva padne, a Mir ga vrlo brzo završi na podu.

Tako je prekinuta izuzetno loša serija unutar koje se Mir nalazio, a ujedno je i još neko vrijeme zadržao posao i bit će zanimljivo vidjeti što Joe Silva iduće priprema za njega. Bigfootu je ovo drugi podosta laki nokaut poraz, gdje je jedan udarac bio dovoljan da bude nokautiran. Postavlja se pitanje što će biti s njegovim poslom, no još nešto sigurno svima upada u oči. Da li je Silva, bez TRT terapije, uistinu toliko lošiji borac, piše Fight Site

Brazilski pulen je razočarao i u sunaslovnoj borbi. Edson Barboza je protiv Michaela Johnsona trebao doći do napada na službeni Top 5, no to se nije dogodilo. Johnson je pokazao koliko znači treniranje s Niekyem Holzkenom te je diktirao tempo na nogama kroz pune tri runde, usput pogađajući konkretnije udarce te ne dopuštajući Barbozi distancu za nožne tehnike. Na kraju jednoglasna odluka u korist povratnika Johnsona, koji je odradio prvu borbu nakon 11 mjeseci.

Nokaut možete vidjeti od minute i 10 sekundi na videu


Od ukupno devet Brazilica koji su nastupili, samo dva su došla do pobjede, a vrlo loše je prošao i "mezimac" Vitora Belforta, Cesar Ferreira. Njega je već u prvoj rundi nokautirao Sam Alwey, koji je tako spojio dvije pobjede nokautom u prvoj rundi. Ferreira je do tog trenutka bio bolji i konkretniji, no Alwey ima nevjerojatnu snagu u svojim rukama. Popularni "Mutante" je ovim porazom došao na skor 4-2 u UFC-u, a također je bio nokautiran od strane C.B. Dollawaya.

Jedini brazilski pobjednik s glavnog programa bio je Adriano Martins, no njegova borba protiv Rustama Khabilova ne zaslužuje puno teksta. Na nogama su se više gledali nego borili, a na podu više "valjali", nego pokušavali doći do prekida. Martins je na kraju slavio podijeljenom odlukom, ali realno, nakon ovakvog nastupa, teško da je ikoji zaslužio slaviti. Već dugo nismo vidjeli ovako neaktivnu borbu u UFC-ovom kavezu.

Prekinuta je i serija od tri pobjede Iuria Alcantare, od kojeg je nakon tri rundi uvjerljivo bolji bio Frankie Saenz te tako ostvario najveću pobjedu autsajdera na ovom programu. Odnos na kladionicama bio je 7:1 u korist Brazilca. Na glavnom je programu pobjedu ostvario i sjajni Argentinac Santiago Ponzinibbio, kojem su suci dodijelili sve tri runde, u borbi protiv Seana Stricklanda, čime je mladi Amerikanac došao do prvog poraza u karijeri, nakon 15 pobjeda u nizu.

Uvodni program ponudio je podosta atrakcije. Jessica Andrade došla je do svog prvog UFC poraza, a do druge pobjede u mjesec dana došla je 37-godišnja Marion Reneau. Djevojka koju zbog starosti nisu primili na Ultimate Fighter nastavlja impresivno, nakon što je dobila UFC priliku. Ovdje je sjajno reagirala na pokušaj ground n' poundu Brazilke i uhvatila trokut, kojim ju je prisilila na predaju. Andrade je sa 157 centimetara visine i bez rezanja kila, ipak prirodna članica muha kategorije, no nje u UFC-u nažalost nema.

Do nokaut pobjeda došli su Matt Dwyer, koji je superman punchem nokautirao Williama Macaria te Mike De La Torre, koji je također završio domaćeg borca, Tiaga Tratora. Loša noć za Brazilce se u početku nije mogla pretpostaviti, nakon pobjede Douglasa Silve, a u prvoj borbi večeri slavio je Ivan Jorge, odlukom protiv Josha Shockleya.


UFC Fight Night 61 - rezultati

Frank Mir def. Antônio Silva - KO - R1, 1:40
Michael Johnson def. Edson Barboza, jednoglasna sudačka odluka
Sam Alvey def. Cezar Ferreira, KO (udarci) - R1, 3:34
Adriano Martins def. Rustam Khabilov, podijeljena sudačka odluka
Frankie Saenz def. Iuri Alcântara, jednoglasna sudačka odluka
Santiago Ponzinibbio def. Sean Strickland, jednoglasna sudačka odluka

Marion Reneau def. Jéssica Andrade, SUB (trokut) - R1, 1:54
Matt Dwyer def. William Macário - KO (superman punch) - R1, 3:14
Mike De La Torre def. Tiago Trator, TKO - R1, 2:59
Douglas Silva de Andrade def. Cody Gibson, jednoglasna sudačka odluka
Ivan Jorge def. Josh Shockley, jednoglasna sudačka odluka