povratak u francusku

Francuzi objavili senzacionalni transfer; prekaljeni 'vatreni' se vraća u momčad u kojoj je i započeo inozemnu karijeru

31.12.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Dejan Lovren (33) napušta ruski Zenit iz St. Peterburga i karijeru će nastaviti u Olympique Lyonu, tvrdi francuski sportski dnevni list L'Equipe

Francuski mediji navode kako je Dejan Lovren (33) već prošao sve liječničke preglede i njegov bi povratak u momčad Lyona službeno trebao biti potvrđen u sljedećih nekoliko dana.

Iskusni 'vatreni' je baš u Lyonu i započeo inozemnu karijeru nakon što je 2010. godine iz Dinama za devet milijuna eura stigao u redove 'lavova'. Za Lyon je u četiri sezone odigrao 102 utakmice i zabio dva gola, a potom je u ljeto 2013. godine za 10 milijuna eura otišao u Southampton.

'Sveci' su ga nakon samo jedne sezone prodali Liverpool za čak 25 milijuna eura, a Lovren je Anfield napustio u ljeto 2020. godine te za 12 milijuna eura prešao u Zenit iz St. Peterburga.

Novi trener Lyona Laurent Blanc, koji je momčad preuzeo u listopadu, želio je baš Lovrena koji bi svojim iskustvom trebao pojačati ove sezone problematičnu obranu 'lavova'. Lyon je nakon 16 odigranih kola tek na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, osvojio je samo 24 boda (20 manje od vodećeg PSG-a!) uz ne baš impresivnu gol-razliku 27-20.

Sigurno je da će iskusni stoper kao što je Dejan Lovren biti značajno pojačanje za Lyon.