čudesni Wemby

Francuz od 224 cm Amerikancima pričao o Bodirogi; evo kako je to 80-ih radio bivši Cibos!

01.02.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Victor Wembanyama, prvi izbor NBA drafta, iz dana u dan oduševljava svojim nastupima

Ostaje dojam da 224 centimetra visoki francuski košarkaš Victor Wembanyama igra svih pet pozicija jednako dobro. A tek ima 20 godina! Zakucava kako god želi, lijepi blokade, razigrava suigrače, koristi jednako dobro desni i lijevu ruku te iznenađujuće dobro uz visok postotak šutira trice i slobodna bacanja, a uz sve to usprkos visini ima sjajan dribling i općenito tehniku.

No, nova razina tog driblinga viđena je na nedavnoj utakmici između San Antonija i Minnesote u kojoj su Spursi slavili 113:112, a Wembanyama je ubacio 23 koša uz 10 skokova, šest asistencija i dvije blokade.

No, jedan koš nakon driblinga – kojim je nadmudrio zemljaka Rudyja Goberta – brzo se proširio društvenim mrežama jer je Wembanyama njime mnoge u Europi podsjetio na Dejana Bodirogu. Starije ljubitelje košarke podsjetio je na legendarnog igrača Cibone Danka Cvjetićanina. No, Amerikance je podsjetio na Goda Shammgoda (rođen 1976.) koji je puno mlađi od Cvjetićanina i Bodiroge.

Taj dribling i koš Wembyja iz svih kuteva možete vidjeti OVDJE.

Na pitanje američkog novinara je li zna da taj potez u NBA-u zovu 'Shamgod' Wemby je rekao:

'U Europi mi to zovemo Bodirogin dribling.'

Naravno, svime što Wemby radi oduševljen je i trener Spursa Gregg Popovich koji jako dobro zna tko je Dejan Bodiroga. A zna tko je i Danko Cvjetićanin koji je nakon završetka igračke karijere dugi niz godina radio u NBA kao skaut tj. lovac na talente.

Video kako to radio 80-ih godina Cvjetićanin - te kako je to nakon njega radio Bodiroga - možete vidjeti OVDJE.