još jedna titula

[FOTO] Rukometaši PPD Zagreba svladali Nexe, a onda uz bakljadu u Kutiji šibica proslavili 29. naslov prvaka Hrvatske

16.06.2021 u 21:14

Bionic
Reading

U hrvatskom rukometu ništa novog, 'zagrebaši' su još jednom osvojili titulu, 29. u nizu. U posljednjem su kolu rukometaši PPD Zagreba u svojoj Kutiji šibica svladali Nexe 22:19 i potvrdili naslov

U posljednjem, 10. kolu Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske PPD Zagreb je po drugi puta ove sezone nadigrao najveće rivale, rukometaše Nexe Našica.

Nakon uvjerljive pobjede u Našicama, puleni trenera Ivice Obrvana nadigrali su one Branka Tamšea i u Zagrebu, a konačni rezultat glasio je 22:19 (10:9).

'Zagrebaši' su titulu prvaka, 29. u nizu, teoretski potvrdili još u prošlom kolu, a večeras se igralo 'rekreativno', za 'čast i slavu'.

Prvih 30 minuta obilježile su tehničke pogreške na obje strane, velikom nervozom u napadu, pa su se istaknuli golmani Moreno Car i Todora Jandrić. Koliko je nervoze bilo najbolje govori podatak da je bilo čak deset minuta isključenja plus izravni crveni karton Marku Mrđenoviću!

Prvi je gol pao tek nakon sedam minuta igre, a nakon 30 minuta rezultat je bio tek 10:9...

Ništa bolje nije bilo ni u nastavku, Nexe je vrlo brzo zbog isključenja ostao bez Jaganjca i Severeca, a 'zagrebaši' su na tri gola razlike otišli u 36. minuti i do kraja održavali prednost.

  • +5
Rukomet, RK PPD Zagreb, proslava titule prvaka 2021.; 16.6.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Po pet su golova za PPD Zagreb zabili kapetan David Mandić i Aleks Vlah, a odličan je s 11 obrana bio Todor Jandrić.

Kod Našičana najistaknutiji je pojedinac bio Moreno Car s 15 obrana, dok je 6 golova zabio Halil Jaganjac.

Nakon utakmice 'zagrebaši' su novu titulu proslavili uz bakljadu, no opuštanja još nema jer je za vikend u Poreču na rasporedu završnica Kupa Hrvatske. Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu 19. lipnja, a finale u nedjelju, 20. lipnja.

Prvo polufinale u sportskoj dvorani Žatika na rasporedu je u 17 sati, a u njemu se sastaju PPD Zagreb i Dubrava, dok će u kasnijem terminu, s početkom u 19.30 sati, na parket istrčati Nexe i Sesvete.