francuska liga

[FOTO] PSG bez Messija i Neymara pao u Lensu; prekinut je nevjerojatan niz od čak 31 utakmice bez poraza

01.01.2023 u 23:33

Bionic
Reading

Nogometaši Lensa pred svojim su navijačima u derbiju 17. kola francuske lige pobijedili PSG 3:1

PSG je bio bez poraza u svim natjecanjima još od 20. ožujka prošle godine, a taj je niz od čak 31 utakmice prekinut u 17. kolu na gostovanju u Lensu.

Lens je drugoplasirana momčad francuskog prvenstva, a koliko je dobar na najbolji je mogući način pokazao protiv PSG-a. Sjajnom igrom nadigrali su favorizirane goste iz Pariza i na kraju došli do velike pobjede kojom su se vodećem PSG-u primakli na samo četiri boda zaostatka.

Lens je tako nanio prvi prvenstveni poraz Parižanima koji su i dalje bez Lea Messija, koji je na odmoru i suspendiranog Neymara.

Na stadionu Bollaert-Delelis Lens je došao u vodstvo preko Poljaka Przemyslawa Frankowskog već u 5. minuti utakmice, ali samo tri minute kasnije poravnao je Hugo Ekitike.

  • +9
Lens - PSG, francuska liga, 1.1.2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ipak, klub sa sjevera Francuske dolazi do zaslužene pobjede golovima Loisa Opende u 28. minuti i Alexisa Claude-Mauricea u 48. minuti.

PSG se do kraja utakmice na sve načine pokušao vratiti, ali nije išlo. Kako god bilo, PSG je ostao vodeći s 44 boda, četiri više od Lensa.

U ovom kolu Lyon je poražen kod kuće od Clermonta 1:0 Bivši i budući klub Dejana Lovrena doživio je neugodan poraz na Gerlandu, a Clermont je do neočekivane pobjede došao golom Austrijanca Muhammeda Chama (86) iz penala.

Monaco se vratio na četvrto mjesto svladavši Brest 1:0, a gol odluke zabio je u 54. minuti Rus Aleksandar Golovin.

Standings provided by Sofascore