Nijemac uživa u Hrvatskoj

[FOTO] Manuel Neuer promijenio sport, stao na vaterpolski gol i oduševio našeg proslavljenog reprezentativca: 'Nisam očekivao da je tako dobar'

11.07.2020 u 22:22

Bionic
Reading

Manuel Neuer posjetio je otok Šipan gdje je s našim proslavljenim vaterpolskim reprezentativcem Nikšom Dobudom odigrao i vaterpolo

Slavni njemački golman Manuel Neuer je odabrao Hrvatsku za ljetovanje. Nije to 34-godišnjem Nijemcu prvi puta da ljetuje kod nas, a za Hrvatsku ga vežu i prijatelji, ponajviše trener golmana Toni Tapalović bez kojeg nije htio ići u Bayern iz Schalkea.

Nakon što je nedavno oduševio ljude u Omišu u koji je stigao s biciklom i platio piće u jednom od lokalnih kafića, Neuer se zaputio u svoj najdraži dio Hrvatske, Dubrovnik. Boravak u Dubrovniku iskoristio je i za posjet okolnih otoka, a na Šipanu ga je ugostio još jedan njegov dugogodišnji prijatelj, naš proslavljeni vaterpolist iz Pro Recca Nikša Dobud.

Fotografije Dobuda i Neuera su se pojavile na Instagram stranici Priježba Beacha, prekrasne plaže i lokala na Šipanu. Odmah smo nazvali Dobuda, a on nam je potvrdio da je s Neuerom dugogodišnji prijatelj.

'Manuel i ja poznajemo se godinama, a upoznao nas je Toni Tapalović, inače trener golmana u Bayernu. Manuel me oduševio svojom jednostavnošću i družimo se kad stignemo', rekao nam je Dobud pa otkrio i kako se Neuer okušao u vaterpolu:

'Kada je najavio da dolazi napravili smo mu posebnu golmansku kapicu s logom Bayerna i brojem 13. Spremno je stao na gol, a Maro Šušić - Suha, najtrofejniji igrač u povijesti Divlje lige, vaterpolskog turnira dubrovačkih plaža, i ja smo mu pucali izvana i peterce. Moram priznati da me oduševio svojim vještinama. Znam ja da je on jedan od najboljih svjetskih golmana na svijetu, ali da će ovako dobar biti u vaterpolu, nisam očekivao', kaže jedan od najboljih svjetskih vaterpolista.

Poznato je da Neuer jako voli hrvatsku pa je naučio i hrvatski jezik, a zna kartati i belot. Obožava hrvatske pjesme, a najdraži izvođač mu je Jasmin Stavros, posebno pjesma 'Dao bih sto Amerika'. Bez pjesme nije moglo ni ovoga puta.

'A što da vam kažem, Manuela je oduševio otok Šipan i Priježba, a naravno da smo i zapjevali. Što smo pjevali? Hrvatske pjesme, naravno. Posebno one Stavrosove, bez toga ne ide', otkriva nam Dobud kroz smijeh.