engleski liga kup

[FOTO] Manchester United nakon šet godina suše napokon osvojio trofej; 'crveni vragovi' su na Wembleyu uzeli Liga kup

26.02.2023 u 20:48

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su ovosezonskog izdanja engleskog Liga kupa, 'crveni vragovi' su u finalu na Wembleyu svladali Newcastle United 2:0

Susret je bio odučen u razmaku od samo šest minuta u drugom dijelu prvog poluvremena kad su 'crveni vragovi' zabili oba gola.

Prvo je Casemiro (33) zatresao mrežu 'svraka' udarcem glavom nakon ubačaja Shawa iz slobodnog udarca, da bi se šest minuta potom udarac Rashforda odbio od noge Botmana (39-ag), kojemu je pripisan autogol, te prevario nemoćnog Kariusa na vratima.

Za Manchester United ovo je šest naslov u Liga kupu do kojega je stigao iz svog 10. finala, dok je Newcastle United i dalje bez trofeja u ovom natjecanju, ovo mu je bio drugi finale, a prije 47 godina je izgubio od Manchester Cityja.

  • +7
Manchester United - Newcastle, League kup, Liga kup, 26.2.2023. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Manchester Unitedu je ovo prvi trofej u bilo kojem natjecanju još od 2017. godine kada je također osvojio Liga kup, dok se post Newcastle Uniteda nastavlja. Klub sa Saint James' Parka je svoj posljednji trofej osvojio 1969. godine u Kupu velesajamskih gradova, dok je u Engleskoj posljednji naslov FA Kup iz 1955.