ht prva liga - 2. kolo

[VIDEO/FOTO] Leon Benko u prvom kontaktu s loptom 'rasparao mrežu' za pobjedu Varaždina i tugu Šibenika

22.08.2020 u 22:00

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina s tri se boda vraćaju iz Šibenika, a pogodak vrijedan pobjede zabio je Leon Benko u 89. minuti dvoboja

Bila je to i prva prvoligaška utakmica na stadionu Šubićevac nakon više od 3.000 dana. Posljednju utakmicu u Prvoj HNL Šibenik je na svom stadionu igrao u svibnju 2012. protiv Osijeka, a završilo je 1:1. Nakon toga navijači šibenskog kluba morali su čekati čak osam godina kako bi se Prva HNL vratila na Šubićevac.

U zanimljivoj utakmici, uz zvučnu kulisu cvrčaka koji su došli do izražaja zbog praznih tribina, obje su momčadi imale svoje prigode.

No, za domaćine su promašivali Prince, Čurić, Sahiti i Celić, dok su za goste nekoliko izglednih prigoda prilika propustili Obregon i Drožđek.

I kada se već polako razmišljalo o podjeli bodova, odnosno osvajanju prvih bodova u novoj sezoni i za jedne i za druge, domaćini su ostali bez igrača, jer drugi žuti karton dobio je Španja.

Potom je trener Varaždina Samir Toplak u igru poslao iskusnog Leona Benka, koji je u prvom kontaktu s loptom 'rasparao mrežu' gola Šibenika i osigurao svojoj momčadi pobjedu 1:0.

  • +14
Šibenik - Varaždin (2. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX