NE SKRIVA BOL

[FOTO] Jedan od najtužnijih dana u povijesti futsala; bio je šest puta najbolji igrač svijeta, osvojio je sve, a sada je donio najtežu odluku života

09.11.2021 u 18:50

Bionic
Reading

Portugalski malonogometni majstor Ricardinho (36) završio je uspješnu profesionalnu karijeru

Jedan od najboljih i najatraktivnijih igrača u futsalu odlučio je rastužiti sve ljubitelje ovoga sporta te je povukao najteži potez u karijeri, onaj koji ga miče iz profesionalnog nogometa.

Ricardinho za tportal: 'Uz Luku Modrića i Ronaldo izgleda puno bolje'

'Danas sam došao objaviti kraj ciklusa iako me to boli. Bilo je to bez sumnje nevjerojatno, nezaboravno putovanje. Počeo sam gledati unatrag i sjećati se da sam počeo sa 16 godina u Rio Maioru. Znao sam da ću biti s najboljima, ali nisam znao da će put biti tako savršen', poručio je Ricardinho.

Ove godine osvojio naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom s kojom se prije tri godine popeo i na krov Europe.

'Mislim da je ovo najteža odluka koju donosim u karijeri, ali mislim da je vrijeme da ustupim mjesto mlađima. Dao sam sve što sam mogao. Nadam se da razumijete moje riječi, moj osjećaj i moju odluku. Ponosan sam Portugalac, nastavit ću dalje kao navijač i bodriti dečke u sljedećim utakmicama', dodao je.

  • +7
Portugalski futsal majstor Ricardinho Izvor: EPA / Autor: Carlos Mateos

Nosio je dres Benfice, japanske Nagoye, moskovskog CSKA, Inter Movistar i ACCS. Osvojio je 14 nacionalnih prvenstava, tri Lige prvaka te je u čak šest navrata bio proglašen najboljim igračem na svijetu.

U karijeri je igrao za Benficu, Nagoyu, moskovski CSKA, madridskog Inter Movistar i francuskog ACCS. Osvojio je 14 nacionalnih prvenstava, tri Lige prvaka. Što se tiče osobnih priznanja ističe se što je čak šest puta bio izabran za najboljeg futsal igrača svijeta (2010, 2014-2018.).