europska liga

[FOTO] Barcelona s igračem više jedva do remija s Eintrachtom; poraz Rangersa u Portugalu

07.04.2022 u 23:25

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Eintracht je u Frankfurtu odigrao 1:1 protiv Barcelona, a identičnim rezultatom je zavšio i susret između West Hama i Lyona...

Braga je pobijedila Rangers 1:0, dok su u prvom susretu večerašnjeg programa RB Leipzig i Atalanta također odigrali 1:1. Uzvratni susreti su 14. travnja.

Eintracht je pružio odličan otpor favoriziranoj Barceloni, a u pojedinim dijelovima utakmice njemački sastav je bio i bolji.

Domaćin je već u 6. minuti imao sjajnu priliku. Bila je to brza kontra, Jesper Lindstrom je povukao te povratnom loptom uposlio Djibrila Sowa koji je iz sjajne situacije promašio gol.

U 19. minuti uzvratili su gosti, no Pierre-Emerick Aubameyang nije bio precizan. U 38. minuti srpski sudac Srđan Jovanović je dosudio kazneni udarac za Eintracht nakon starta Sergia Busquetsa nad Rafaelom Borreom, međutim nakon asistencije VAR-a sudac je promijenio odluku.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
Eintracht Frankfurt - Barcelona, Europska liga, 7.4.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Bolju igru njemački sastav je okrunio vodstvom u 48. minuti, a sjajan gol je postigao Ansgar Knauff. Međutim, katalonski velikan je uspio izjednačiti nakon 'tika-taka' akcije, koju je u 66. minuti u gol pretvorio Ferran Torres.

Novi problemi za Eintracht stigli su u 78. minuti kada je Tuta zaradio drugi žuti karton, pa je Eintracht do kraja utakmice igrao s igračem manje. Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić za Eintracht je odlično igrao do 88. minute.

Identičnim rezultatom je završio i susret između West Hama i Lyona.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je engleski sastav ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Aaron Cresswell. 'Čekićari' su poveli u 52. minuti golom Jarroda Bowena koji je pucao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila nekoga, promijenila smjer i ušla pored nemoćnog golmana.

  • +9
West Ham United - Olympique Lyon, Europska liga, 7.4.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Lyon je uspio izjednačiti u 66. minuti, odbijanac je pokupio Tanguy Ndombele i zakucao loptu u mrežu. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić nije nastupio za domaćine.

Jedinu pobjedu večeri u Europskoj ligi ostvarila je Braga porazivši Glasgow Rangers 1:0.

Gol odluke zabio je Abel Ruiz u 40. minuti. Borna Barišić je za Rangers igrao od 62. minute.

  • +7
Sporting Braga - Glasgow Rangers, Europska liga, 7.4.2022. Izvor: EPA / Autor: ESTELA SILVA

Rezultatom 1:1 završio je i prvi susret večerašnjeg programa između Red Bull Leipziga i Atalante.

>> [FOTO] Remi Red Bull Leipziga i Atalante; 'bikovi' imaju za čime žaliti jer su zapucali jedanaesterac

Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela, a izjednačio je Davidea Zappacosta pogodivši u 58. minuti vlastitu mrežu. Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 73. minute, dok je Mario Pašalić u gostujućem sastavu proveo 61 minutu.

Bila je to odlična utakmica s dva gola, promašenim kaznenim udarcem, a još tri puta su igrači gađali okvir gola.

  • +12
Red Bull Leipzig - Atalanta Bergamo, Europska liga, 7.4.2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER