talijanska liga

Fiorentina upisala prvu pobjedu ove godine, Bologna uvjerljiva u borbi za Europu

11.02.2024 u 18:13

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine na svom su terenu pobijedili Frosinone 5-1 u dvoboju 24. kola talijanskog prvenstva. Fiorentina je tako zaustavila cni niz bez pobjede, nakon tri poraza i remija konačno su 'viole' došle do pobjede, prve u 2024. godini

U jednostranoj utakmici talijanski reprezentativac Andrea Belotti, na posudbi iz AS Rome tijekom zimskog prijelaznog roka, postigao je svoj prvi gol u ljubičastom dresu u 16.minuti, a Francuz Jonathan Ikone udvostručio je vodstvo tri minute kasnije. Lucas Martinez (43), Nicolas Gonzalez (53) i Antonin Barak (86) zabili su još za momčad iz Firence, dok je počasni gol za goste dao Luca Mazzitelli u 66. minuti.

Nogometaši Bologne ostvarili su uvjerljivu nedjeljnu pobjedu u 24. kolu talijanske Serie A, na domaćem terenu svladali su Lecce 4-0.

Manje od pola sata trebalo je Bologni za uvodna dva gola. Beukema je postigao prvi u petoj minuti, dok je u 27. Orsolini povećao na 2-0. Isti igrač je na startu drugog poluvremena bio strijelac za 3-0, dok je konačnih 4-0 postavio Danac Odgaard golom u 82. minuti.

Bologna se podigla na ljestvici te je trenutačno peta, dok je Lecce ostao trinaesti. Za goste iz Leccea cijelu je utakmicu odigrao hrvatski obrambeni igrač Marin Pongračić, dok je za Bolognu Nikola Moro zaigrao od 78. minute.

U dvoboju Monze i Verone nije bilo pobjednika ni golova čime je Monza drugi put u nizu odigrala u Serie A 0-0 te je već deveti put remizirala ove sezone.

Standings provided by Sofascore