muke po kataloncima

Financijska kriza u Barceloni natjerala je Laportu da na 'koljenima' ode u Dohu; Xavi mu se smilovao, ali sada treba nagovoriti čelnike Al Sadda

03.11.2021 u 06:18

Bionic
Reading

Prošlog četvrtka Ronald Koeman dobio je otkaz u Barceloni, a kao privremeno rješenje predstavljen je Sergi Barjuan. Naravno, predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta navijačima želi priuštiti trenera po njihovom 'guštu', a to bi trebao biti bivši legendarni igrač Barcelone Xavi Hernandez

Iako se odmah nakon objave o otkazu Koemanu počelo špekulirati kako će novi trener Barcelone biti Xavi Hernández, legendarni igrač momčadi s Nou Campa, koji je Barcelonin dres nosio u čak 767 utakmica, i bio njezin član do 2015. godine, istu su priču dva dana kasnije demantirali i Xavi ali i njegov katarski klub Al Sadd.

'Trenutačno sam jedino i isključivo fokusiran na svoj rad u Al Saddu. I o ničemu drugome ne želim razgovarati', prilično tvrdo i uvjerljivo je rekao Xavi koji je u tom klubu od 2019. godine i to mu je za sada jedini trenerski posao u kratkoj karijeri.

U istom su tonu nastavili i čelnici katarskog kluba, sugeriravši kako Xavi s njima ima ugovor do 2023. godine.

Međutim, očito se dosta toga u međuvremenu promijenilo, jer odmah nakon utakmice u Kijevu, gdje je Barcelona igrala protiv Dinama utakmicu Lige prvaka te pobijedila 1:0, prvi čovjek katalonskog kluba sjeo je u zrakoplov i krenuo prema Dohi.

S jednim, jedinim ciljem - dogovoriti Xavijev povratak u Barcelonu.

Kako pišu španjolski mediji, dogovor s legendom kluba je postignut, ali sada nekako treba 'smekšati' gazde Al Sadda i nagovoriti ih da daju papire Xaviju.

Kao jedna od stavki koja bi ih moga udobrovoljiti je dogovaranje prijateljske utakmice ova dva kluba.

Jer zna se da Barcelona više nije toliko platežno moćna i da je na računu 'propuh', zbog koje je i Xavi, navodno, pristao na osjetno manju plaću nego je ima u katarskom klubu. Uz dodatak, kako bi mogla biti varijabilna, ovisna o rezultatima.

  • +9
Dinamo Kijev - Barcelona (Liga prvaka) Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO