NIKAD NIJE KASNO

Filmska priča: Hrvat rođen u Beogradu došao do svoje prve pobjede na ATP touru u 34. godini

15.02.2023 u 08:38

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Matija Pecotić stigao je do prve pobjede u karijeri na ATP turnirima, svladavši Amerikanca Jacka Socka u Delray Beachu s 4-6, 6-2, 6-2

Pecotić je tek 784. na ATP listi, a u Delray Beachu je prošao kvalifikacije, da bi potom izborio nastup u 2. kolu ATP turnira iz Serije 250 nakon slavlja protiv Amerikanca Jacka Socka, 143. igrača na ATP listi, koji je svojevremeno bio i među TOP 10.

Matija je izgubio prvi set, no u nastavku je dvoboja bio nedodirljiv i čak četiri puta oduzimao servis suparniku. Ukupno je zabio 10 asova uz 64 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristio je pet od 11 break-lopti.

Pecotić će za prolaz u četvrtfinale igrati protiv Amerikanca Marcosa Girona, 55. tenisača svijeta.

Inače, Pecotić radi u SAD-u kao direktor jedne firme, a u kvalifikacije Delray Beacha je upao na sreću, kao zamjena. Zanimljivo je će Pecotić 7.ožujka napuniti 34 godine. Rođen je u Beogradu da bi se sa tri godine preselio na Maltu. U profesionalni tenis je krenuo 2014. godine, a kako je imao probleme sa zdravljem (bruh, alergijska reakcija) okrenuo se školovanju i poslovnoj karijeri. Na kraju su se stvari ipak posložile. Nikad nije kasno!