NIJE TO ZA NJIH

Fedorova izjava koja će razbjesniti žene

05.12.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Fedor Emelianenko u posljednje vrijeme najviše je angažiran oko svoje MMA Unije koja je nadležna za taj sport u cijeloj Rusiji nedavnom odlukom ruskih vlasti, a čini se kako oni neće previše raditi na promociji ženskih mečeva

Legendarni ruski borac i jedan od najvećih svih vremena, Fedor Emelianenko, pridružio se nekim također poznatim borcima koji su u posljednje vrijeme otvoreno progovorili protiv ženskih mečeva. Da budemo ipak precizniji, ne protive se tome da cure također budu u kavezu, no nije da ih baš i podržavaju.

'Ako se mene pita, MMA nije sport za žene. Ja neću nikome braniti da se bavi ovim sportom, to je ipak samo moje osobno mišljenje. Gimnastika, umjetničko klizanje i atletika su ženski sportovi, ali danas one žele raditi sve što i muškarci, pa ih tako zanima i boks te MMA. Ja to ipak ne podržavam', rekao je Fedor.

U posljednje vrijeme zainteresiranost za ženske mečeve također nisu pokazali ni primjerice Mirko Filipović i Georges St-Pierre.

Sigurno nećemo dugo čekati na odgovor neke od gladijatorica iz 'slobodne borbe', prije svega prvakinje Ronde Rousey koja nema 'dlake na jeziku' i koja je uvijek žestoko odgovarala svima onima koji nisu pozitivno pričali o ženskom MMA-u.