LEGENDA NA LEGENDU

Federera u povratničkom meču čeka zbilja poseban okršaj!

13.06.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Nakon gotovo tri mjeseca pauze Roger Federer vraća se ovog tjedna tenisu na turniru u Stuttgartu, a prvi će mu protivnik biti legendarni 39-godišnji Nijemac Tommy Haas...

Federer je donio neobičnu odluku propustiti kompletnu sezonu turnira na zemlji, svjestan da je s 35 godina sklon ozljedama zbog čega nije htio riskirati i dobro se odmorio uoči Wimbledona.

Svoj povratnički meč nakon gotovo tri mjeseca igrat će slavni Švicarac na travi u Stuttgartu protiv još jednog posebnog veterana, 39-godišnjeg Tommyja Haasa. Nijemac je muku mučio s ozljedama u posljednje vrijeme, no nije odustao od svoje karijere i odlučio se pokušati izvesti još jedan povratak u 2017. godini te je ovog utorka pobijedio Herberta 6:3, 4:6, 7:5 te si poklonio meč s najtrofejnijih tenisačem današnjice, osvajačem 18 Grand Slam turnira.

Ipak, koliko god bivši drugi igrač svijeta bio omiljen u Njemačkoj, sve će oči biti uprte u njegovog švicarskog protivnika.

'Nema više pauzi. Postao sam posljednjih tjedana svjetski prvak u treniranju, a to ne želim, želim biti najbolji na terenu,' izjavio je Roger Federer uoči svog povratka.

'Drugi dio sezone igrat ću po normalnom rasporedu, a sve počinje ovdje u Stuttgartu,' naglasio je čarobnjak iz Basela koji nije bez izgleda osvojiti Wimbledon, kao i US Open ove sezone.