UBOJSTVO NOVINARA

Federer odbio Saudijsku Arabiju; raste pritisak da to naprave Nadal i Đoković; evo što kažu prozvani tenisači...

31.10.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Svjetska organizacija za zaštitu ljudskih prava, Amnesty International, pozvala je Rafaela Nadala i Novaka Đokovića da slijede primjer Rogera Federera i otkažu nastup na ekshibicijskom turniru u Saudijskoj Arabiji

Pritisak na Saudijsku Arabiju raste zbog ubojstva novinara Jamala Khashoggija koji je ubijen u konzulatu u Istanbulu (2. listopada), on je bio kolumnist Washington Posta, a grijeh mu je bio što je kritički pisao o saudijskom princu.

Svijet je ostao zgrožen zbog stravičnog ubojstva, razmatraju se razne sankcije za tu bogatu zemlju, a ni sport nije mogao ostati imun na ta užasna događanja.

Roger Federer otkrio da je odbio nastup na ekshibicijskom turniru u sportskom kompleksu 'King Abdullah' u Jeddahu 22. prosinca. Razlog odbijanja ponude Saudijaca nije poznat, ali pretpostavlja se da se Švicarac, koji je i veliki humanitarac, solidalizirao sa svjetskom javnošću zbog ubojstva novinara.

No zato druga dva teniska velikana Rafael Nadal i Novak Đoković zasad nisu rekla 'NE' Saudijskoj Arabiji iako ih je Amnesty International javno pozvao da to učine.

  • +7
Jamal Khashoggi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Naravno da sam svjestan situacije, ali obvezao sam se da ću igrati tamo još prije godinu dana. Moj tim razgovara s domaćinom i analizira situaciju. Strašno je što je jedan novinar izgubio život. Znam da se nešto loše dogodilo. Znači pratimo kako se situacija razvija i nadam se da će se stvari brzo pojasniti,' rekao je Nadal na tu temu.

Slično rezonira i srpski tenisač.

'Dogovorio sam se s njima prije više od godine dana. To je bila profesionalna odluka. Naravno da sam svjestan svega, tužno je sve to. Moj menadžment je u kontaktu s ljudima iz Saudijske Arabije, kao i Rafa, i svi razgovaramo kako bi bolje shvatili cijelu situaciju. Zato što zasad nemamo dovoljno informacija moramo više razmatrati, ali uskoro ćemo donijeti odluku. Moramo dobiti više informacija kako bi racionalno odlučili je li dobro tamo igrati ili ne', izjavio je Đoković.